keskiviikko 22. toukokuuta 2013

tallitöitä ja itikoita

Hei, en siis valitettavasti saa tehtyä tuota "my day" postausta, mutta toivottavasti esnsi viikon sunnuntaina saisi jonkunmoisen videopostauksen kisoista (jos sinne menen)
Eli siinä asia 1. Sunnuntaina olisi kisat ja tarkoitus olisi mennä 80cm, jos kyyti saadaan. Hiltsu ei varmaankaan ole tuolloin kotona, joten kyyti meidän on saatava muualta. Tämä ei siis ole varmaa, mutta pidetään peukkuja. Olisi kyllä ollut kiva jos Hiltsu olisi päässyt mukaan, niin mua ei niin paljon jännittäisi.

Tänään olin siis tekemässä tallia ja tallilla pyörähtikin melkein 12 tuntia. Ei paha.
Kun pääsin tallille kello 9 hepat oli jo ruokittu, joten lähdettiin heittämään heppoja pihalle. Osa viskattiin laitumelle vähäksi aikaa syömään tuoretta ja osa meni tarhoihin. Tarhassa olleille annettiin aamuheinät jonka jälkeen siivoamaan karsinoita. Onneksi meitä oli 4 tekemässä tallia, joten karsinoita ei ollut hirveästi otettavana.
Tämän jälkeen lakaistiin käytävä, haettiin laitumelta hepat tarhoihin ja syömään. Hiltsu oli tehnyt nakkikeittoa (nam!). Aterian jälkeen mentiin tarkastamaan tarhojen vedet ja sieltä sitten kipitin tekemään tehtävärataa talutustuntilaisille. Alavudella siis järjestetään paljon vammaisratsastustunteja, ja olin tänään auttamassa ja taluttamassa sielä. Talutin erästä Juhaa, ja Juha oli tosi mukava. Koska tällä ryhmällä oli viimeinen kerta, pidettiin leikkimieliset kilpailut, johon kuului tehtävä rata. Ei kyllä pitkään aikaan ole ollut näin hauskaa taluttamassa. Kaikki tuntilaiset olivat tosi mukavia ja kohteliaita. Tuli kyllä tosi hyvä mieli.
Tämän tunnin jälkeen menin syömään vielä, olenhan möhjö. Tarun kanssa siinä jutusteltiin ja mentiin sitten auttamaan Katia (valmentajaamme) laittamaan esteitä meitä edeltävälle ryhmälle. Kuvailin Kaisan kameralla kuvia hänestä ja Rebekasta ja muutamista muistakin. Siitä (pienellä kiireellä) laittamaan Wippe kuntoon ja lähdettiin maneesiin verryttelemään.
 Kun edellisellä ryhmällä sitten loppui tunti, siirryimme kentälle ja aloitimme. Teimme puomeilla laukansäätelyharjoituksia ja Wippe meni ne oikein hyvin, vaikka itse jäin aluksi vähän himmailemaan. Oli siis 3 estettä n. reilu 4 askelee välein. Wippe suoritti kaikki tehtävät oikein mallikkaasti vaikka itsellä meni keskittyminen aivan epäolennaiseen; Wipen "mössykkään", eli Wipellä on kesäisin joku suoja, yleensä sukkahousut, turvassa, jotta ötökät ei sitä kiusaa. No, nämä sukkahousut olivat menneet rikki, joten korvikkeena oli vohvelipyyhe, johon oli tehty reikiä. Miksi tämä vei keskittymiseni? koska se pyyhe oli niin iso, että se lerpatti reunasta ja peitti välillä Wipen silmän. Tästä huolimatta Wippe hyppäsi oikein hienosti ja rohkeasti, vaikka välillä näkyvyys oli varmasti aika huono.
Tulimme lopuksi 80cm rataa, sillä jos kisoihin lähden, menen 80cm. Aluksi Wippe tuli ihan hyvää laukkaa, mutta linjan ensimmäisellä esteellä kohta ei oikein sopinut ja ajauduttiin pohjaan. Tästä johtuen, vaikka yritin vähän kaasuttaa, paikka seuraavallekkin tuli pohjaan, jolloin vauhti hidastui ja este tippui. Kolmannelle tuli jo vähän parempi paikka, vaikka sekin aika juureen. Linjan viimeisen jälkeen käännettiin tiukasti tulosuuntaan, hypättiin okseri ja jatkettiin siitä linjan keskimmäiselle ja ensimmäiselle osalle, josta toinen tiukka kurvi edelliseen suuntaan ja keskimmäinen ja viimeinen este. Loppua kohti tempo alkoi tulla paremmaksi ja paikatkin lähti kauempaa. Tosi tyytyväinen olen, ja päätin, että nyt menen etsimään jostain sukkahousut, niin ei tarvitse tuon vohvelipyyhkeen kanssa tapella.


vanhoja kuvia,sillä ei ollut kuvaajaa :3

Tämän jälkeen tein vielä hiltsun kanssa iltatallin ja lähdin ajelemaan kotiin.
Huomenna siis tallia tekemään aamusta ja sitten olisi 3 mun ja allun kaksituisvalmennus, jonka pitää tällä kertaa Kaisa, sillä Hiltsu lähtee Savoon kenttäkisoihin. Illalla vielä oma tunti. Oi oi mun persaus on varmasti ihan satulanpolttamilla illalla :D
~Anna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti