sunnuntai 5. toukokuuta 2013

KISAVIIKONLOPPU!

Heiiii :) on kyllä ollut sellane kisaviikonloppu et huhhuh :) tosi kiva huomata et lukijoita tullu lisää, ihan huippua! :) Nyt tuleekin vähän pidempi postaus ;D koettakaa jaksaa lukee :P

Lauantaina:  lähdin siis lauantaina Hiltsun mukaan Kauhajoelle aluekisoihin ja siellä siis taisteltiin pohjanmaan alue-hallimestaruudesta. Hiltsu osallistui Gialla 110cm luokkaan.
Aamulla ei onneksi aikaista herätystä, eli ei tarvinnut lähteä "kukonpieremällä", kuten Hiltsu ilmaisi, kisoihin :)
Nukuin siihen kymmeneen asti ja sitten nousin ylös, laitoin kamoja kasaan ja menin syömään aamupalaa.

Kun olin syönyt ja kamat kasassa, lähdin vähän yli 11 mopolla ajelemaan tallille, ja perillä olin vähän ennen puolta kahtatoista tallilla. Siinä sitten putsailin Gian satulaa ja suitsia. 
klo. 12.30 sitten laitettiin Gia koppiin ja kamat kasaan ja lähdettiin ajamaan Kauhajoelle päin. Matka sujui hyvin, vaikka olikin vähän pidempi. 
Perillä sitten mentiin ilmottautumaan kansliaan ja katseltiin muutamia ratoja metrin luokasta.  


Hiltsun ihanan värinen koppi  :3






sen jälkeen otettiin Gia ulos ja mä kävelin sen kanssa kunnes hiltsu sitten tuli ottamaan Gian ja lähti verkkailemaan. 
Kuvasin Hiltsun radan ja rata oli superhieno! puomit vähän kolisi, mutta yksikään ei tullut alas, ja Hiltsu siirtykin tässä kilpailun kärkeen. 
Sieltä meni luokasta vielä kaksi ohi, mutta tosi upee suoritus tuo kolmas sija! Lisäksi Hiltsu sai Gian kanssa pohjanmaan alue-hallimestaruuden hopeaa :) Superhienoo! 

sen jälkeen kävelytin vielä Gia, kun se oli riisuttu kamoista. Sitten tamma koppiin ja kotiin päin. Matkalla käytiin hesessä ja Hiltsu piffas mulle kanahampparin ja kokiksen :) Lähettiin siit heselt ja vähän matkan pääst huomattiin et ne oli laittanu hiltsulle väärän hampparin :O nooo sattuuha noit :D 
Kotiin päästyä hiltsu laitto vielä Gian ulos kentälle irtona ja mä siivosin kopin. Sitten putsasin kaikki Wipen kamat ja pesin suojat sekä mun omat saappaat. Sen jälkeen pääsin kotiin, jossa odotti sauna ja iltapala :) 

Sunnuntai: Kisapäivä! ai että jännitti aamulla! Heräsin ekan kerran kuudelta, mutta yritin saada nukutuksi vielä vähän. Nousin sitten 7 ylös ja laitoin kamoja kasaan, puin kisavaatteet ylle, mutta sitten katsoin ulos..... Sataa..... mitenniin mun tuuria :D No, aamupalan jälkeen varmistin vielä että kaikki tarpeellinen on mukana ja sitten vaari heitti mut tallille, kun skootteril ois ollu aika märkä ajaa :D 
Olin tallilla jo ennen puolta yhdeksää. Hepat oli ruokittu, mutta tallissa ei ollut ketään. Niimpä kasasin vielä kaikki mun kamat samaan kassiin ja vein Wipen varusteet valmiiksi sen karsinalle. 
Sen jälkeen kävin täyttämässä kottarin puruilla, jotta voitiin puruttaa koppi ja täytin heinäverkon. 


Otin sitten Wipen pesarille ja puunasin sen kunnolla. Oikein puhdas poika tuli :3 vähän meinas poni hermostuu ku piti seistä :( 
kyl huomannu et ruopannu ponii :D:D:D:D:D 

Sitten kävin heittää purut ja heinät traikkaan. Sen jälkeen alkoi ihmisiä tulla tallille. Ennen lähtöä käveletyttiin poneja maneesissa. Sen jälkeen kääret jalkaan ja ponit traileriin. Wippe tuli tosi hyvin koppiin ja sit päästiin lähtemään klo11.
Matka ähtäriin sujui hyvin ja matka oli lyhyt, mitä nyt ponit vähän kuoputti jalalla niin et oikee auto heilu :D 

Kisapaikalla oltiin vähän ennen kahtatoista ja käytiin sitten ilmottautumassa ja katseltiin ratapiirroksia, ja onneksi rata oli helppo ja looginen. 
Otettiin ponit kopista ja laitettiin kamat päälle. Olin meidän luokasta ensimmäinen (HUI KAUHIA!!)
 joten menimme verryttelemään juuri kun ristikkoluokka oli saatu päätökseen. Wippe käyttäytyi oikein hyvin, mitä nyt jännitti vähän maneesin toista päätä, missä oli kanslia ja puffetti yms, (huom ne oli katsomossa ja katsomo oli korotettu) joten yksi pöhö sinkaisu sieltä sitten tuli. Poni rauhoittui siitä sitten tosi hyvin ja hyppäsi tosi kivasti. Verkassa oli okseri n. 70cm, mikä olikin fiksua että sitten radalle mennessä ei jännitä niin paljon :) 
Kun lähdettiin tutustumaan rataan, joitakin ÄMR.n tallin tyttöjä tuli avuliaasti taluttamaan poneja maneesiin, kiitos vielä heille :) 













Käytiin Hiltsun kanssa rataa läpi ja saatiin tosi hyviä vinkkejä rataa varten. Mihin me jouduttaisiinkaan ilman Hiltsua! :) 
Anteeks on vähä pienel noi numerot :((  (uusinnan esteet merkitty vihreällä numerolla) 
Arvosteluhan oli 367.2 eli puhtaan perusradan jälkeen sai uuden lähtömerkin.

Rataantutustumisen jälkeen otin vielä kerran pystyn ja sitten riitti. Lähdettiin ulos odottamaan, että mut kuulutettais radalle. 
Mut sitten kuulutettiin ja ravasin kentän ympäri, kun oltiin tosiaan ekaa kertaa ulkona. En tiiä onko Wippe ollu, mut mä en oo sen kanssa ollu. 
Tervehdys tuomarille, lähtömerkki ja vasen laukka. Eka este meni aikalailla kauttimien ja katsojien vieressä ja Wippe tuntui ihan pikkiriikkisen jännittyvän siinä, joten vähän pohkeesta tukea ja poni hyppäsi kuuliaisesti. Sitten pelottavalle esteelle, taino Wippe ei siitä sanonut mitään (siinä oli aika iso auringonkukkapuska) 
Kolmoselle tuli hyvä lähestyminen ja Wippe vaihtoi hienosti laukankin esteellä. Sitten huolellinen kaarre ja kohti 4, siinä ajoin liikaa eteen, jolloin etäisyys ei oikein sopinut ja Wippe otti yhden pienemmän askeleen, mutta puhtaasti yli. Vitos-este hypättiin kohti katsomoa ja monitoreja, joten W kaipasi siinä vähän kannustusta mutta hyppäsi superhienosti ja siitä vielä perusradan viimeiselle esteelle ja okseri meni hienosti yli. 
Taputin ponia ja siirsin käyntiin, kertasin nopeasti uusinnan ja mulle tuli siinä totaaline black out, mutta onneksi (hiukan neuvoja saaden) muistin mikä oli uusinnan toinen. 
Annettiin uusi lähtömerkki ja Hiltsu sanoi, että Wippe pitäisi nyt herättää oikein kunnolla. Niimpä survasin pohkeen ponin kupeisiin ja apinan raivolla kohti uusintaa :D Ensimmäiselle esteelle tultiin sen verran lujaa, että esteet alkoivat oikeasti käydä Wipelle naurettavan pieniksi. Siitä tiukka kurvaisu vitos-estettä hipoen ja uusinnan toiselle esteelle, joka oli sama kuin perusradalla 3. Siihen ei tullut maailman suorinta tietä, mutta Wippe hienosti hyppäsi ja siitä vähän reippaammalla laukalla neloselle ja jälleen tuli pieni askel ennen estettä ja nelosen jälkeen kurvasin tiukasti perusradan kakkosen ulkokautta uusinnan viimeiselle, joka oli sama kuin perusradan viimeinen. Estettä ylittäessä kuulin kun Hiltsu huusi "HANAAA" ja poni laittoikin sitten kunnolla pinkoen :D 
tulokseksi 0/0 vp ja aikaa en valitettavasti muista. Olin 6. ratsukkoon asti johdossa, mutta sitten Taru teki Wipellä vielä nopeamman uusinnan ja sitten meistä meni vielä kaksi ratsukkoa ohi. 
Olin siis 4/10 ja ensimmäinen ei-sijoittunut, mutta se ei haitannut minua tippaakaan! Olin niiiiiin ylpeä ponista ja hieman itsestäkin, kun ensimmäiset ulkopuoliset meni näin hyvin! En ois ikinä uskonut :) 
Wippe kuitenkin sai sinisen ruusukkeen. Hieno poika <3 
Kun sitten lastattiin ponit 80cm luokan jälkeen, mihin Wippe osallistui toisen ratsastajan kanssa, lähdettiin kotiin. Olin rättiväsynyt, mutta tosi onnellinen! Poni oli super, mua ei pelottanut ja yllettiin jopa neljännelle sijalle. Ihan huippua! :) 


                                        
   täs video radasta :) 

Kotona vielä purettiin ponit, laitettiin kamat ja lähdin sitten kotiin ja suihkuun ja nyt sitten kirjoittelen tänne :) 

Ihana päivän sokerina pohjalla, se kun mua pyydettiin piirtämään sivun mittainen sarjakuva meidän seuran lehteen :)) joten heitelkää ideoita sivun mittaiseen hevossarjakuvaan :) 

Onko teillä minkälaisia kisakokemuksia ja muistatteko teidän ensimmäisiä kisoja ulkopuolella tai omalla tallilla? :)  Seuraavia estekisoja odotellessa! ;) 

kiitos kumarru
~ <3 Anna ~




2 kommenttia:

  1. ooooo hyvä te, tosi hienosti veditte ! ootte kyllä aivan tosi hieno pari C:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kiitos :) :3 harmi ku ponivuodet ohi, nii pitää parin vuoden sisäl ettii omaa hevosta, mut siihe asti kyll Wippe <3 ja se oli ihana tuol kisois ku wipen oikee nimi on Wii Bedazzled Son, nii ne sönkkäs ja änkytti iha sikana sen nimen kanssa :D naaaw :3

      Poista