torstai 2. toukokuuta 2013

Koulutuuppausta

Tänääään aamulla heräsin aamulla suht virkeänä kouluun. koulu meni normaalisti ja mun koulu loppu jo 12. Kävin siinä eka syömässä ruokalassa ja sit kävin kaupan kautta hakemaan evästä illalle, sillä mulla oli tosiaa tänään se ruotsin uusinta ja sen jälkeen ratsastus, joten lähdin suoraan kokeesta tallille.
Tallille päästyä katsoin tuntilistan ja Allu luki mun kohdalla. Olin toosi innoissani, kun Allu lähtee kohtapuolin takaisin omistajalleen eläkkeelle.
Siinä aluksi kuvailin kaikkea ja kävin sitten katsomassa Allun (kaverin) tunnista loppuja.
Waldo <3 

Härri "hartsa" 




nipa ja sen pelottava silmä :O 

Alavuden ratsastuskoulu vuoden ratsastuskoulu ja AR (alavuden ratsastajat) vuoden seura :)!



sieltä se ruoho pukkaa :) 


Allu ja Santtu


Katselin jo että kenttä alkaa olla jo sulaa. Vielä kun vesilätäköt kuivuvat nii kenttäkauden voi korkata :))

Ne estekisat sunnuntaina joihin osallistun sittenkin 60cm, mikä oli oma päätökseni, kun ekat ulkopuolisesti, niin paras aloittaa hitaasti :) Mutta siis ne kisat ovat sään salliessa ulkokentällä, mikä voi saada poniin vähän lisävirtaa :D 

Kun Allu tuli tunnilta (puhun nyt ponista), otin sen vesiboksiin ja rupesin jynssäämään sen takajalkoja ja takapuolta. Sillä on tapana ruikkia jaloilleen jos se esim. hermostuu, joten jalat olivat, kuten arvata saattaa, aivan kamalannäköiset. Eipä niistä valkoisia saanut, mutta edes kellertävä parempi kuin ruskeankellertäväpaska :D  muttasiis pesin sen jalat niin perusteellisesti kuin voi ja sitten vielä vähän hikisiä kohtia (tai likaisia) puhdistelin. Laitoin sille vähäksi aikaa loimen, jotta se kuivaisi ja menin vaihtamaan omat kamani. 

kuivatteleva Alperi :3 

Kun olin saanut kamat päälle ja poni oli kuivanut, harjasin sen vielä, laitoin varusteet päälle ja eikun maneesiin. Alkuverkasta asti sain Allun tosi kivasti kuuntelemaan apujani ja kulki nätisti muodossa. Laukat oli jotain taivaallista! Vanhus ei oikein ole sisäistänyt että se on jo vanha ja eläkkeelle jäämässä, vaan revitteli välillä laukoissa, jolloin piti vähän muistuttaa, että mitä vauhtia piti edetä :D Kun istui tiiviisti satulaan ja pelaili kuolaimella kevyesti, poni tuli tosi kivasti kuulolle, nousi hiukan niskasta, silti pyöreänä pysyen ja kokosi tosi näppärästi laukkaa. 
Verkkojen jälkeen kävelimme hetken pitkin ohjin ja rupesimme ottamaan sulkutaivutuksia pitkillä sivuilla. Allu oli ihan kone! Kuunteli kuuliaisesti pohje ja painoapuja ja tuli tosi nättiä sulkutaivutusta! Ravissa aluksi poni tahtoi välillä jännittyä ja juosta alta pois, mutta loppua kohti rupesi toimimaan tosi kivasti :) 
Toiseen suuntaan Allu taas jännittyi tosi paljon, jolloin jäin itse jännittämään ja hiukan kovaksi kädellä. Onneksi sulun jälkeen nostimme laukan ja pystyin itse rentoutumaan paremmin ja poni kun on niin kultainen, antoi mun virheet anteeksi. Allu oli niiiin miellyttämishaluinen! ihan huippuponi! loppuverkaksi vielä eteen-alas ja poni tuli tosi kivasti pyöreäksi ja alas ja sai kaulaakin venytettyä mukavasti. Koko tunnin pysyi tosi kivassa muodossa, eikä kurkkinut yläkautta silmiiin :D 
Sitten laitoin allun pois tunnilta ja menin katsomaan uutta tulokasta :) 
-> Ratsastuskoululle tuli uusi opetushevonen, Jaska. Saa nähdä milloin se tulee tunneille ja on kuulemma oikein leppoisa kaveri. Toivottavasti joskus saan vielä kokeilla "zascaa" :D (yossu-tyylillä sanottu) :D 

Allu tunnin jälkeen :) 



Jaska 


piti vähä komentaa! :D 







Lauantaina sitten Hiltsun mukaan kisoihin ja sunnuntaina omat kisat ähtärissä :) 

~ <3 Anna ~


4 kommenttia:

  1. Tässä postauksessa oli aika paljon tekstiä, joka ei eka innostanut lukemaan, mutta kun aloin, huomasin miten hyvä ja mukaansatempaava kirjoitustapa sulla on! Käytät hyvää verbaaliikkaa ja osaat sopivasti kuvailla asioita :) Blogin ulkoasu on vähän tylsä, eikä edusta näin hyvän sisällön omaavaa blogia mielestäni tarpeeksi hyvin, mutta... Liityin lukijaksi, mun blogi : http://part-of-heaven.blogspot.fi/

    /Ota sanavahvistus kommenteista pois ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, ollu pitkällä tauolla niin innostu vähä höpöttämään :))
      tosi kiva kuulla :) oon aina tykänny kirjottaa ja haaveissa olisi isompana kirjoittaa kirja tai jotain juttuja lehteen :)
      Mä itse tykkään ulkoasusta, kun se on niin rauhallinen ja "seesteinen". En itse olis halunnutkaan mitään räväkkää banneria, ja minusta kaverini onnistui hyvin :) Kesällä varmaan uutta Banneria, ongelmana vaan ollut hyvälaatuisten kuvien saanti näin talviaikaan, mutta varmaan sitten kesällä kun saa kuvia :)
      toivottavasti viihdyt lukijana :) kiitos!

      Poista
  2. Sut on haastettu! :D http://sariblogi.blogspot.fi/2013/05/70-haaste.html

    ps. Kiva blogi sulla ^^

    VastaaPoista