keskiviikko 8. toukokuuta 2013

ihana päivä ja aurinko paistaa!

Tänään on ollut aivan ihana päivä. Päivä tosiaan alkoi sillä, kun oli myöhäinen aamu, sillä menin kouluun vasta  10.
No, sentään koulu herätti (taas) ettei elämä ole vain haahuilua ja ruusuilla tanssimista. On tulossa ihan sikana kaikkia tehtäviä mitä pitäisi saada valmiiksi tietyssä ajassa. Ensi viikon maanantaiksi ruotsin kirjoitelma, saman viikon perjantaille englannin kirjoitelma, sanakokeita, historian tutkielma jota en ole vielä edes aloittanut, sillä henkilösta, josta tutkielman teen, ei löydy kirjaa Alavuden kirjastosta, mikä on tosi outoa. Lisäksi viimeinen viikko on koeviikko, joten ihan viimeiseen asti on pinnistettävä.
onneksi vähän kiireitä helpottaa huominen vapaapäivä, joka itseasiassa kuluu tallilla, perjantain taxwärkki jossa menemme Veljekset Keskinen- kyläkaupan pihaa siivoamaan.... ja sitten olisi 22.5 kevätretki lukion kanssa ja menemme särkänniemeen :) seuraavana päivänä vielä vapaapäivä ja sitten alkaakin koeviikko.

Mutta se koulusta, tänään oli siis estevalmennus, ja lähdimme Allun kanssa vähän aikasemmin ajelemaan, sillä kävimme ensin ABC:llä tankkaamassa, ja haettiin (mun) kesän ekat jäätelöt! ja lämpötilaa oli n. 17-19 astetta

anteeksi ilmeeni :D 


Nautittuamme jäätelöt, lähdimme köröttelemään tallia kohti ja oli aivan ihana sää ajella skootterilla. Visiirä piti vain harmillisesti pitää hiukan kiinni, sillä ötökät tuuppasivat lentämään päin näköä. 

Ennen valmennusta hääräiltiin hetki tallilla ja opetin Deboraa käyttämään mun kameraa, joten saatiin aivan tuoreita kenttäkuvia :) 
Alkuverkoissa huomasin, että Wippe heilutteli tosi paljon päätä, ja syykin selvisi; kentällä oli ihan älyttömästi ötököitä ja Wippe ei oikein niistä piittaa, joten pään moshausta oli vähän aikaa. Poni siitä kuitenkin rauhoittui ja tuli kivasti kuulolle. En ajatellut edes mitään pyöreyttä tai muotoa, kunhan vain ravailin rennolla ohjastuntumalla ja yritin pitää kädet mahdollisimman tasaisina ja hiljaa. Wippe alkoi välillä hitusen antaa periksi, vaikka aika pitkänä mentiinkin. Välistä pelasin vähän kuolaimella, jotta saisin asetuksen rehellisesti läpi. Wippe liikkui tosi rennosti ja innokkaasti, mikä voi johtua myös kentästä. 




anteeksi muokkaus oli pakollinen

Ruvettiin sitten hyppäämään verkkahyppyjä. Aluksi  kolmikaarisen kiemurauran mallissa olevat esteet ravissa, niin että joka esteen jälkeen tuli kulma, hetken matkaa pitkää sivua ja kulma kentän poikki keskimmäiselle esteelle ja sama toisen jälkeen. Tarkoitus oli saada hevosia hyvin kuulolle ja ne piti saada ennen kulmaa takaisin raviin esteen jälkeen. Aluksi Wippe oli tosi innokas ja tarvitsi hiukan isomman pidätteen saadakseni sen takaisin raviin, mutta kun avut meni läpi ja poni tajusi idean, alkoi Wippe kuunnella tosi hyvin. Tehtiin tämä sama pari kertaa ja mentiin sitten laukassa. 
Kun mentiin laukassa, oli tarkoituksena nyt vaihtaa laukkoja ja saada ne suoristettua hyvin ennen ja jälkeen esteen ja asettaa ja taivuttaa kulmaan ja taas uusi suoristus ennen estettä. Wippe suoristui tosi hyvin, tuli hyvin takaisin esteen jälkeen ja asettuikin aika kivasti käännöksessä. Viimeisen esteen jälkeen Wippe puski hitusen sisäpohjetta vasten, eikä suoristunut niin hyvin, mutta parin kerran jälkeen sain sen hiukan paremmin suoristumaan, mutta siinä olisi vielä petrattavaa. 
Esteitä alettiin jo nostamaan hiukan ja ruvettiin tulemaan rataa;
 ensin sama kolmikaarinen, jonka jälkeen jatkettiin vasemmalle, kulman yli ja lävistäjämallisella tiellä okserille, josta jatkui kaari pystylle oikealle päin ja pystyltä laukanvaihto ja takaisin vasempaan kierrokseen. Tätä sitten harjoiteltiin lopputunti, ja esteet nousivat miltein 80cm, arviolta 75cm ja tuntui siltä ettei olisi haitannut jos olisi vielä korottanut vaikka kuinka paljon. Kuitenkin edetään nyt rauhassa ja saa nähdä kuinka korkeita tullaan Wipen kanssa yhdessä ylittämään, mutta mulle on tärkeintä se, että se ei ole ponille koettelemus, vaan se on ponille hauska haaste, ja tietysti, omaa asentoa ja hyppytyyliä hiottua, ennenkuin siirtyy isompiin. 

Tunnista jäi tosi hyvä maku. Poni oli ollut superhyvä, olin tehnyt tosi huolelliset tiet ja Wippe oli ollut koko tunnin avuilla. Oli supermahtavaestevalmennus, ja tämähän nyt valitettavasti oli mun osalta viimeinen Katin estevalmennus vähään aikaan, ellei kesällä nyt tule joitakin valmennuksia, mutta luulen että ne pitää Hiltsu.
Mutta koska tunti meni niin hyvin, oon oikeastaan ihan tyytyväinen, että oli viimenen kerta ennen taukoa, sillä tästä on hyvä jatkaa. 


ainiiiiiiin, piti kirjoittaakin, että meillä kävi verkkapuomeilla vähän köppääsesti; jalustinremmi hajosi XD 





välillä piti vähän laittaa jarrua pohjaan :D 

miks hajosin tälle?? XD 




hienosti pyöreä hyppy :) 









Tässä nyt kuvia aika paljon. Huomenna torstaina onkin mulla ja Allulla yksityis (tai kuten me sanomme "kaksituis")-estevalmennus. Illemmalla vielä koulutunti ja illal oon varmasti ihan rätti. :D 
Mutta lisää huomenna :) 

miten voi rakastaa näin paljon jotain näin pientä <3 

~ Anna ~




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti