torstai 9. toukokuuta 2013

kolmoissarjaa ja avotaivutuksia

Hei taaas,
tänään oli taas ihan superhyvä päivä. Aamulla sai nukkua pitkään ja nukuinkin puoli 11 asti. Lueskelin siinä vähän aikaa kirjaa ja menin aamupalalle ja aloittelin huoneen siivousta kun Allu pölähti meille. Valitettavasti satoi ihan kamalasti. Siivosin huoneen loppuun, puin ratsastuskamat ja lähettiin ajamaan tallille päin. Käytiin aseman kioskilla hakemassa mulle vähän evästä, kun muut kaupat olivat kiinni.
Tallille päästyä sade oli onneksi lakannut, mutta ponit oli kyllä iha märkiä ja kuraisia. Ruoppasin siinä Wipen ja laitoin suojat valmiiksi jalkoihin ja lähdettiin rakentamaan maneesiin rataa, kun kenttä oli taas ihan märkä.
Sonja tuli auttamaan rakentamaan rataa ja juteltiin samalla niitä näitä. Kun rata oli valmis, ponit valmiiks, omat kamat päälle ja maneesiin.
Verkattiin aluksi vähän aikaa ravia suoraa uraa ja ruvettiin tulemaan ravipuomeja kaarevalla tiellä ja väliin iso ympyrä. Vaihdettiin suuntaan ja alettiin ottamaan laukkaa mukaan. Nostettiin ensimmäisten ravipuomien jälkeen laukka, tehtiin ympyrä laukassa ja Hiltsu nosti toisen ravipuomiosan pieneksi pystyksi ja ajatuksena oli saada hevoset tosi nopeasti raviin ennen kulmaa ja käännöstä. W tuli tosi hyvin takaisin ja kuuliaisesti siirtyi raville heti kun pyysi. Sen jälkeen alettiin tulemaan tuota kaarretta laukassa, niin että tehtiin taas tuo ympyrä keskihalkaisijalla olevan esteen ympärille ja jatkettiin siitä tosi terävälle ristikolle. Wippe oli tosi hyvä ja vaikka se hyppäsikin pari kertaa kauempaan, pääsin itse hyvin mukaan.












Sitten ruvettiin tulemaan rataa, niin että ensin sama kaarre ja siitä jatkettiin oikeaan kierrokseen ja keskellä olevalla esteellä suunnan vaihto vasemmalle ja sieltä kolmoissarjalle. Eka väli oli yksi laukka-askel, toinen oli kaksi. Tultiin sitä sitten useampi kerta ja esteitä korotettiin. Wippe tuntu tosi hyvältä ja totteli jokaista apua ja hyppäsi epäröimättä ja rohkeasti. Loppujen lopuksi kolmoissarja oli 85-90cm korkuinen ja Wippe hyppäs sen superhyvin! Tässä vikasta radasta video.


Tultiin sitten vielä kerran se kaari, niin että "huijattiin" hevosia ja käännettiinkin tuon ristikko-okserin jälkeen vasemmalle. Wippe meni hyvin mutta kuski itse oli vähän missä sattuu käännöksessä :D Mutta supertyytyväinen oon! 









Oli ihan superhyvä kun meitä oli vain kaksi, niin saatiin tosi paljon hyppyjä ja neuvoja istuntaan ja myötäämiselle. Harjoittelimme sarjalla kolmea eri myötäämistä; jousto käsillä, pieni myötääminen ja iso myötääminen. onnistuin siinä aika hyvin, vaikka välillä tahtoi kädet jäädä vähän alas ja myötäys jäi pieneksi. Mutta muutaman kerran sain tosi hyvät myötäykset. 
Loppukevenneltiin hepat ja sit talliin. Letkutin vielä Wipen jalat, kun niihin oli kertynyt ihan pikkuisen nestettä. 

Tämän jälkeen mentiin Sonjan ja Allun kanssa leiritupaan ja rupateltiin sielä kaikkea maan ja taivaan väliltä. 

Mulla oli vielä koulutunti (AAARGH... :D) ja menin Allun tunnille, ettei mun tarvitsisi olla ihan yömyöhään asti. Menin sen tunnin Cokiksella ja pitkästä aikaa ihan hevosen selässä. En tästä tunnista nyt enempää jaksa kirjoittaa (joojoo oon laiska) mutta kokis meni tosi hyvin ja Hiltsu kehukin, että istunta alkaa olla jo tosi hyvässä mallissa. Tehtiin avoja ja takaosakäännöksiä. Cokis oli ihan super ja kulki aika rennosti aika pitkässä ja matalassa muodossa, mikä on tällä hevosella aika suotavaa. Saatiin tosi hyvät keskiravipätkätkin lävistäjällä ja Cokis liikkui muutenkin tosi lennokkaasti ja sulavasti. 

Ei tältä päivältä kuvaa, mutta tässä vanhempaa materiaalia talvelta. Äiti kuvasi :) 

Sitten nyt on asiat näistä meidän valmennuksista selvillä.
Keskiviikkoisin on normaalisti valkku eli jokatoinen Katin estevalmennus ja jokatoinen Hiltsun kouluvalkku.
Lisäksi otettiin Allun kanssa nyt normitunnit pois ja aletaan käymään "kaksituisvalmennuksissa" torstaisin kello kolme. Ihan huippua! Ensi viikkoa odotellessa. Lisää tulevaisuuden suunnitelmia, kun asioita alkaa selvitä paremmin :) 

~Anna~


2 kommenttia:

  1. En oikeen jaksanu noita tekstejä lukea, mutta kiva postaus c: ! Oli sopivasti kuvii & ridaat hyvi !
    /ota sanavahvistus kommenteista pois c:

    VastaaPoista