maanantai 17. helmikuuta 2014

voihan musta sormi

Anteeksi viivästynyt postaus, mutta ei ole oikein houkutellut tietokone viime aikoina, sillä koeviikko on alkanut ja viimeisiä viedään.
Mulla oli siis keskiviikkona 12.2 Kati Mallatin estevalmennus.Menin taas siihen aikaisempaan ryhmään hyppäämään Bellalla Hiltsun ja Kaisan kanssa. Itsellä oli ollut koko päivän tosi huono olo joten lähdin valmennukseen vähän varauksella ja olin verkassa aika huonossa hapessa. Mutta kun lähdettiin hyppäämään, päätin ryhdistyä ja kas kummaa huono olo katosi.
Aloitimme C-päädystä pituussuuntaan leikkaalla jossa oli puomeja. Ekan kerran meni vähän räpellykseksi, mutta toisella kerralla nappipaikat. Kati muutti linjaa puomi - puomi - este - puomi - puomi. Este nousi heti reippaamman kokoisiksi, jonka takia alusta alkaen tuli tosi hyviä hyppyjä (en itse osaa yhtään hypätä alle 60cm, koska en tiedä miten siellä selässä keikkuisi :D). Meillä oli radalla vain kolme estettä, mutta kati sai niistä meille tosi hyviä teknisiä harjoituksia, ja voin sanoa ettei ollut mitään helppoja harjoituksia.

tässä "hieno" ratapiirros, <- C-pääty ja L-pääty ->

Lähdettiin tulemaan oikeassa laukassa keskiympyrällä mustan pystyn yli, kaarrettiin uraa pitkin päätyyn ja käännettiin tiukka tie punaiselle ja hypättiin takaisinpäin, josta taas keskiympyrälle pystylle ja samanlainen reitti vihreälle okserille. Tässä vaiheessa esteet olivat n.80cm korkuisia. Tultiin tämä pariin kertaan ja molemmilla kerroilla tuli tosi kivat hypyt ja itselläkin olo, että mukautui kerrankin hyppyihin, kun jään välillä turhan pystyyn hypyissä. 
 Seuraava harjoitus oli vasemmasta kierroksesta punainen pysty, kaareva tie vihreälle okserille ja päädystä oikealle, ympyrä, pysty päätyä kohti ja tiukasti esteen jälkeen vasempaan, josta taas ympyrä ja okseri L-päätyä kohti. Ekalla kerralla kävi vähän köppääsesti. Pysty tuli superhyvin ja se oli (abauttirallaa) 90cm, paikka osui nappiin, myötäys oli hyvä ja poni hyppäsi kertakaikkiaan hienosti. Okserille vain tuli huono lähestyminen, laukka oli hiipunut joten poni päätti olla hyppäämättä ja minä sukelsin okserin sekaan. Hetken tasapainoilin ylimpien puomien päällä, mutta lopulta painovoima teki tehtävänsä ja rymähdin okserin väliin kera puomien. Siis kertakaikkiaan maailmankaikkeuden lällyin (ja hiljaisin) putoaminen ja mitä mulle käykään? ....
nooo siitä myöhemmin. Okseri laskettiin 80cm että saataisiin hyvä hyppy alle. Toisella kerralla tuli superhyvä rata. Esteet vaihteli siinä 80 ja 90cm välillä ja Bella hyppäsi kyllä ylihyvin sinä päivänä! Tosi tyytyväinen olin valmennukseen. 

Mutta.... sormi tuli toooosi kipeeksi ja mustu aika inhottavasti, joten torstai aamulla kävin terkkarin paikkeilla ja laitto väliaikasen tukisiteen käteen. Varattiin mulle sitten ajotunnin jälkeen lääkäriaika ja pääsin röntgeniin. Näkyvää murtumaa ei ollut, mutta piti pitää lastaa muutaman päivän ja se oli tuskaa! Ihan kauhee kapistus ja niinhän siinä kävi että torstain ratsastus jäi harmittavasti väliin. 

Mulla oli perjantaina seinäjoella ajotunti, jonka jälkeen lähdin junalla kotiin viikonlopuksi. Oli tosi kiva nähdä kavereita pitkästä aikaa ja olla vaan kotona :) 


Väliaikainen tukiside

lastahirvitys :( 

mun iloinen iltapala :) 

Teinipeileilyä :3

aika etova toi sormi (nimetön) 

Keskiviikkona taas Susanna Kuparin valmennus ja torstaina (muistaakseni) hypätään :) Äiti ja Antti saattavat tulla loppuviikosta pohjanmaalle, josta lähdetään sitten yhdessä kotia kun mulla alkaa loma :) 
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti