maanantai 10. helmikuuta 2014

Kisakauden korkkaus odotettua paremmin

Heips!
Meillä oli lauantaina Lilli Vanhatalon luento kisajännityksen/yliesen jännityksen poistamisesta niin hevoselta kuin ratsastajalta. Saatiin tosi hyviä vinkkejä ja harjoituksia, joita aion vastakin käyttää eri tilanteissa.
 Olin taas viikonlopun töissä tallilla ja sunnuntaina oli merkkisuorituskisat. Lähdin B-merkin radassa viimesessä verkkaryhmässä. Tarkoitus siis oli mennä vain tuo B-merkki eli max 75cm.
Saatiin hommat tehtyä yhden aikaan, jonka jälkeen käytiin syömässä ja lähdin katsomaan C-merkin ratoja. Kun toka verkkaryhmä lähti verryttelemään, laitoin Bellan kuntoon ja lähdin pihalle kävelemään. Hetken kävelin vapain ohjin ja sitten rupesin työstämään käynnissä. Bella tuli tosi hyvin käynnissä apujen väliin ja pysyi tosi rentona, vaikka oli paljon autoja, musiikki pauhasi, vieraita hevosia ja hälinää muutoinkin. Myös vasemmalle taivuttelu onnistui yllättävän hyvin. Meidän verkka alkoi ja mentiin maneesiin. Bella oli tosi rento eikä kyttäillyt melkeen ollenkaan.
Eka rata meni ihan sika hyvin. Poni ei kyttäillyt ja meno oli tosi rauhallista ja varmaa. Pääsin vaikuttamaan tosi hyvin ja hyppypaikat tuli nappiin. Olin supertyytyväinen radan jälkeen.
Juuri ennen seuraavan ratsastajan vuoroa, kuulutettiin "ja tiedoksi Anna Rapolle, hyppäät sitten vielä A-merkin tämän jälkeen." Siinä oli vähän monttu auki, että mitä? Kaisa, meidän opettaja ja kisojen tuomari, oli sitten päättänyt, että hyppään vielä sen A-merkin radan, koska tuo rata meni niin hyvin. Ai että siinä fiilikset ihan katossa. Opettelin äkkiä A-merkin radan ja Annukka talutteli Bellaa rataantutustumisen ajan. A-merkin radassa (max 85cm) oli yhteensä 14 hyppyä ja rata oli aikalailla samantyyppinen kuin B-merkin ratakin.
Verkassa Bella kuumui jonkin verran, mutta pysyi silti hyvin handussa eikä alta juossut. Yhden kerran verkkaokserin jälkeen köyri, mutta ei sen enempää.
Rata meni aivan sika hyvin (kiva ylistyspostaus taas) ja poni oli kuin ikänsä olisi kilpailuissa kiertänyt! Tästäkin luokasta tuli puhdas rata, ja se oli tämän luokan ainoa puhdas. Eli saldona sunnuntailta oli kaksi keltaista ruusuketta (kaikki puhtaan radan suorittanutta palkittiin) ja iloinen mieli.

toivottavasti video näkyy :O


Heidi räpsi meistä vielä pari kuvaa palkintojenjaon jälkeen.

ai että toinen oli niiiiiin hieno ja rento <3

tässä kuski kertaa rataa ja hevosta ei kiinnosta yhtään :D 



kisatiimi <3 

leijaponi :D 

XD

<3






jaahas.. :D 



tänään oon ollu ihan hirveessä kuumeessa, mutta nyt alkaa olo helpottua ja huomenna tiistaina mulla on jalasjärvellä liukkaan radan ajo :)
~

2 kommenttia:

  1. Mulle ei ainakaa tuo video näy :o mut ootte kyl nii hienoja:3 <3

    VastaaPoista
  2. Hienot <3 ja Bella oli kyl tosi rento oot saanu tohon poniin niin hyvän luottamuksen ;)

    VastaaPoista