lauantai 8. helmikuuta 2014

Susanna Kuparin kouluvalmennus

Keskiviikkona olin oman tunnin jälkeen Susan valmennuksessa. Tunnin menin Veetillä ja meni aivan penkin alle ja rupes jo menee hermot, mutta sitten onneks pääs rakkaan ponin selkään tuuppailemaan ja poni oli MAHTAVA!
Aloitettiin verryttelemällä kaarevilla teillä ja ympyröillä notkistelemaan hevosta ja Bella oli tosi hyvä alusta alkaen. Käynti on nyt ilmennyt meillä ongelmaksi. Bellan muut askellajit ovat tosi hyvät, laukka varsinkin, mutta käynti tahtoo jäädä lyhyeksi ja hitaaksi tikitykseksi. Kaulastaan ja selästään Bella on tosi pyöreä ja pehmeä, mutta takajalat jää totaalisesti kauas taakse ja liian pienillä askelilla. Pitäisi saada askel paaaljon vapaammaksi ja takajalat masun alle.
Ravissa Bella olin molempiin suuntiin tosi kiva. Aikaisemmin jo suoraan meneminen vasemmassa kierroksessa aiheutti suurta vaikeutta ja poni laski selän alas ja jännitti, mutta nyt ollaan saatu hyvin suoruutta ja poni liikkuu rentona kunnolla eteen. Toinen asia on sitten asetus ja taivutus. Asetus löytyy joskus yllättävän hyvin myös vasemmalle, mutta vasemmalle taivutus on tosi haastavaa ja itselle kun vasen kierros on vaikeampi, niin tottakai se vaikuttaa poniinkin kun itse olen siellä selässä kierossa.
Mutta siis verkan jälkeen otettiin tuota "S-kiemura-kuviota" (näkyy videolla). Eli voltin puoliska S:ssä, suoristus keskihalkaisijalla, asetuksen vaihdos ja käännytään puolikas voltti oikealle R:ään.
Pitkien sivujen pätkillä tehtiin avotaivutuksia ja vasemmallekkin alkoi tulla hyviä taivutuksia, ei niinkään avoa, mutta suunta on paranemaan päin. Oikealle tuli tosi kivaa avoa ja ravin tahti jopa säilyi ;) Itsellä oli olo harjoitusravissa, että vihdoinkin olen päässyt "juurtumaan" Bellan selkään ja ravissa on paljon helpompi istua ja vaikuttaa varsinkin verrattuna meidän taipaleen alkuaikoina. Kohta (21.2.2014) tuleekin meillä puoli vuotta kunnon treenailua täyteen :) puolivuotta täynnä ponirakkautta <3 Toivottavasti edessäkin on vielä monta vuotta!





video valmennuksesta (musiikkina Bella´s lullaby, ;))


Tosi tyytyväinen oon valmennukseen ja seuraavana askeleena olisi ponin kokoaminen, sillä sen saa nyt tosi hyvin pyöreäksi ja rennoksi, joten siitä on hyvä alkaa nostamaan sitä koulurata-moodiin ja hiukan korkeampaan muotoon. Tykkään ihan sikana Susan valmennuksista, ja suosittelen erittäin lämpimästi kaikille kouluratsastukseen panostaville ja miksei nyt muillekkin ratsastajille.

Mulla on tosiaan huomenna ne merkkisuorituskisat ja toivottavasti menisi hyvin. Harmittaa vain kun sitä ei lasketa seurakisoiksi, joten en vähään aikaan saa Bellan kanssa niihin aluelupiin kvaaleja, mutta onhan tässä aikaa vielä :)
~Anna

4 kommenttia:

  1. tosi ihana tää sun blogis ♥ tykästyin tähän heti ku tänne tulin :>! ulkoasu, kuvat, banneri, kaikki nappaa :)!

    fashionsituation.blogspot.com ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos tosi paljon :) kiva kun tykkäät :)

      Poista
  2. wauuu te ootte kyllä ihan superhieno pari :3♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos Iina <3 Bella on niiiin hieno poni :3

      Poista