lauantai 22. helmikuuta 2014

Mahtavaaa dressagea ja juminen poni

Hei! Kerrompa vähän meidän kuulumisia.
Eli itse en viikkoon päässyt hevosen selkään koska piti pitää maanantaihin asti sitä kamalaa lastaa. Eikä ole oikein ollut kyytiä että voisi mennä muuten vain tallille hengailemaan ja vielä koeviikko joka loppui onneksi keskiviikkona.
Keskiviikkona pääsin taas Susanna Kuparin kouluvalmennukseen. Sormea kyllä särki vähän ennen valmennusta, mutta onneksi kipu unohtui kun vauhtiin päästiin. Aloitettiin verryttelemään hevosia ihan vain kaarevilla urilla kumpaankin suuntaan. Bella teki jotain mitä se ei ole ennen vielä tehnyt. Nimittäin venytti ihan itse kaulaa eteen alas. Se on ennen ollut tosi haluton venyttämään kaulaa ja selkäänsä, sillä se on ollut ennen niin tukossa että tämä on tuntunut siitä inhottavalta. Nyt se kuitenkin venytti kunnolla eteen-alas ja kuunteli jokaista mun apua tinttailematta. Verkan jälkeen tehtiin paljon siirtymisiä ja Bella oli näissäkin tosi hyvä. Pysyi tasaisessa pyöreässä muodossa siirymiset ja ravi oli mukavan lennokasta. Käyntiä meidän pitäisi vaan treenaa ja vahvistaa, sillä se edelleen jää vähän hitaaksi ja kipittäväksi. Mutta siirtymiset oli tosi hyviä ja ravissa työstäessä poni alkoi nousemaan korkeampaan muotoon ja pysyi edestä tosi tasaisena.
Hitsi ku en saanut tunnista melkein ollenkaan materiaalia koska Sonja lähti melkein heti sen tunnin jälkeen että alkuverkasta nyt vain sain pari maneesilaatuista kuvaa. En siis millään saa teille näytettyä tätä meidän WAU-fiilistä. En osaa edes kuvailla kuinka hyvä se oli tuona päivänä. Susa sanoi ettei ikinä ole nähnyt tätä ponia, vaikka mun kanssa onkin mennyt upeasti, että se menisi noin hyvin, pyöreänä venyttäen itse. Tämä oli meidän matkan parhain ja onnistunein hetki. Olin aivan fiiliksissä tämän valmennuksen jälkeen.



tiedän, nää kuvat on pohjanoteerauksia, kaipaan kesää ja kenttäkautta :( 

torstaina sitten otettiin vähän takapakkia. Menin tallille vasta puoli seitsemän aikaan kun äiti ja pikkuveljeni Antti tuli mukaan tallille. Kun tultiin talliin, tallimestari sanoi että mun pitää mennä Bellalla ilman satulaa, sillä se on niin kipeä selästä. Kun harjailin ponia ja vähän painelin sen kaulaa, se laittoi korvat niskaan ja nappasi kiinni toppaliivistä, niin kipeä se oli. Ihan rupesi itkettämään. Vähän sitä yritin hieroa ja venyttää.
Bella oli kuitenkin yllättävän hyvä ratsastaa vaikka vähän jumi olikin. Tuli tosi kivasti pyöreäksi ja eteen-alas ja pyöristi selkääkin. Välillä myös venytti itsekkin vaikkei yhtä hyvin kuin edellisenä päivänä. Kun oltiin verkattu tehtiin takaosakäännöksiä. Aloitettiin varovaisesti Bellan kanssa, mutta Bella oli oikein yhteistyöhaluinen ja oikein keskittyi siihen mitä teimme. Tuli tosi kivoja takaosakäännöksiä. Käänsin aluksi uralta maneesin poikki takaosakäännöksiä, mutta helpotin samantien kun huomasin että aluksi vähän oltiin hukassa. Käänsin keskelle ja keskihalkaisijalla tein voltin jota rupesin sitten pienentämään niin että käänsin ulkoavuilla ja siitä tuli tosi kivoja käännöksiä. Pidin ponin mielen virkeänä tekemällä välillä ravisiirtymisiä ja taivuttelin volteilla. Bella teki ihanan mielellään töitä vaikka olikin karsinassa vaikuttanut tosi kipeältä. Ei kuitenkaan sitten ilman satulaa jumppailussa haitannut millään eikä aristanut tai liikkunut epäpuhtaasti. 








Kuvat on ottanut pikkuveljeni (9v) ja valoituksen muokkauksen takia tosi rakeiset :( Kesä tule jo!


Nyt on ponilla siis uusi satula etsinnässä. Bella on kerännyt niin kivasti lihasmassaa että alkaa satula käydä epäsopivaksi. Olen itse ajatellut ja harkinnut että sitten kun selkä kunnossa niin jos Bellalle varaisi hierojan, hinnasta riippuen voisin maksaa osan. Voi että kun poni olisi oma. Tää poni on vienyt niiin mun sydämen ja teen ihan mitä tahansa että se tulisi kuntoon ja pääsisi pitkälle :) <3 

Nyt mulla on alkanut hiihtoloma ja 1.3 mulla on 18v synttärit <3 jeeeees! 
Varmaankin lifestyleä tulee lomaviikolta ja synttäripostaus :) Loman takia multa jää molemmat estetunnit pois, mutta se tekee kyllä Bellalle nyt hyvää kun ei ole satulaakaan. Mutta ilmoittelen meidän jatkosta, joka selviää loman jälkeen että missä mennään ja missä kunnossa poni on.

~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti