torstai 31. lokakuuta 2013

Viikkokatsausta

Hei!
Täältä sängynpohjalta pikaisesti kirjoittelen teille. Olen aivan poikki ja väsynyt mutta samalla iloinen, pitkästä aikaa!
Olin keskiviikon ja torstain tallilla töissä, kun ei koeviikon takia ollut näinä kyseisinä päivinä koulua. Aamulla yhdeksältä tallihommia ja kahdeltatoista ruoka, jonka jälkeen taas jotain pikkutouhuilua. Menin nostelemaan ruoan jälkeen Hiltsulle puomeja, kun hän hyppäsi hevosellaan ja olen kyllä huomannut, että oma silmä kehittynyt tosi paljon siinä, kun katselee taitavia ratsastajia, ja se on ihanaa, kun Hiltsu vielä selitti loppuun, miksi teki mitkäkin. Opin tosi paljon uutta ja vanhaan lisätietoa.
Meillä olisi ollut koulutunti, mutta koska nyt sunnuntaina on ne estekisat, päätettiin hypätä. Meitä oli vain neljä valmennuksessa, ja niinkin "paljon" sen takia kun talliharjoittelussa oleva Hanna tuli meidän valkkuun :)
Bella oli jo alkuraveissa tosi hyvän kuulolla ja kevyenä. Vähän se alkuun oli hidas, mutta kerran tirvaisin kannuksilla niin lähti kyllä kuin tykin suusta. Annoin sen mennä hetken uraa pitkin kunnolla eteen, ja ai että se tykkäsi niin paljon että samalla kun pinkoi minkä karvaisista koivistaan pääsi, köyri se sellaisia spöpöjä pikkupomppuja, niin innoissaan se oli.
Kerran tuli sarjan jälkimmäiselle okserille kielto, mutta laukka vähän hiipui kun tultiin a-osalla juureen ja askeleet ei enää sopineet ja itse olin vähän enemmän vasemmassa ohjassa kiinni, joten se livahti vasemmalle. Tultiin uudestaan ja ei mitään ongelmaa. Poni oli aivan super ja itsekkin pääsin hyppyihin hyvin mukautumaan ja pylly pysyi ylhäällä esteen jälkeen, mitä olenkin koittanut treenata paljon. Myös myötäykset olivat parempia kuin aikaisemmin. Esteet nousivat siihen 80-85cm eikä mitään ongelmaa ollut. Oli sellainen tunne että voisi vielä korottaa.



Torstaina sama juttu aamulla, aamutalli ysistä eteenpäin ja Hiltsu oli tilannut meille pizzaa. Siinä 12 aikaan sitten syötiin ja höpötettiin kaikkea ja oli kyllä niiiiiin hauskaa. Ruoan jälkeen otettiin tallimestarin kanssa Teukka ja Gia "beauty-käsittelyyn". Jenni näytti mulle miten nypitään, ja siitä sitten päästelin Teukan tukan ojennukseen. Siitä tuli ihan hieno ekaksi kerraksi ja laitettiin siihen vielä taivutusletit, kun harja meinasi vähän pullahtaa keskeltä.
Kun Teukka oli nypitty, vaihdoin kamat ja menin laittamaan Bellaa valmennusta varten kuntoon. Tänään mentiin Sannan kanssa kahdestaan esteitä ja Hiltsu piti valmennuksen. Tehtiin aika paljon kaarevilla teillä tehtäviä ja Bella toimi tosi hienosti koko tunnin ajan...taino loppuverryttelyssä huomattiin että ei se kello ole kuin puoli, mutta oltiin hypätty kyllä tosi paljon, kun tultiin niin sujuvasti ja molemmat ponit oli niin supereita, että oli hyvä jättää siihen. Empä oikein muuta tästä valmennuksesta osaa sanoa, mutta hyvä valmennus oli ja Bella toimi juuri niinkuin halusinkin ja paikat tuli nappiin. Luiottavaisin (luottavaisin ja luottavaisin) mielin sunnuntaina kisaamaan 60cm ja 70cm.

Koska kisat tulossa, oli pakko laittaa tämä XD taidonnäyte Rahun kanssa 2011-2012. EN tippunut :D 


Huomenna onkin mulla vähän erilainen päivä. Kerron siitä sitten huomenillalla, sillä nyt rupean lukemaan huomisiin ruotsin kokeisiin.
~Anna

2 kommenttia:

  1. voi ettäää mun on pakko päästä kattomaan teitä sunnuntaina :((( tosi kiva teksti, ihanaa lukea kun teillä sujuu ja kirjoitat niin innostuneesti :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiin on ;) hihi! Ja joo nyt kyllä mennään fiiliksissä ja tänään kaikki ois niiiin täydellistä jos vr ei nyt sössis :D

      Poista