tiistai 5. marraskuuta 2013

Mahtava viikonloppu+ loistavat kisat [kuvapläjäys]

Nyt on sitten vietetty aivan mahtava viikonloppu! Vähän on vaan tää postaaminen venynyt, kun koeviikko kesken niin ei ole oikein löytynyt mitään rakoa postailuun.
Kaverini Nea (linkki hänen blogiinsa) tuli viikonlopuksi tänne pohjanmaalle äitini kyydissä. Perjantaina siis ruotsin kokeen (gaaaash oli tuskaa) lähdin junalla Seinäjoelle ja kerkesin tosiaan käymään vielä kahvilassa ennen kuin he saapuivat tänne.


Dumle mocca... aaah nam oli niiiiiin hyväää <3 
Kun Nea oli päässyt Seinäjoelle lähdettiin heti kiertämään kauppoja  ;)
Käytiin mm. piikissä syömässä ja iltaan asti kierreltiin kaupungilla.



tauko ABC:llä
Mukaan tarttui tällaisia ihanuuksia :)


Iki-ihana Guessin lompakko <3 Pitkään jo etsinyt uutta kun viisi vuotta vanha alkaa jo vedellä viimeisiään. 
AUKIA
Guess lompakko QUI  75-.


Glitter
kaulakoru star 11-.

Puoli kahdeksalta lähti juna kohti alavutta ja käytiin vielä ostamassa herkkuja ja vuokraamassa leffa. Päästiin siinä puoli yhdeksän paikkeilla läpimärkinä perille. Laitettiin herkut valmiiksi ja odoteltiin että mummo katsoo "vain elämää"n loppuun ja sitten päästiin herkkujen kanssa olkkariiin ja eikun leffa pyörimään.


Leffa oli tosi hauska mutta kyllä sen jälkeen väsytti :D Mentiin nukkumaan jossain kahdentoista jälkeen.
Lauantaina mentiin käymään tallilla sen verran, että Nea kävi ratsastamassa. Itse en siitä enempää kirjoita, lukekaa Nean blogista ;)
Illalla äiti tuli Seinäjoelta mummolaan ja käytiin palauttamassa leffa takaisin ärrälle ja käytiin viemässä haudoille kynttilöitä <3

kynttilämeri pimeässä (paljon hienompi oikeasti, kännykkälaatu)

Sunnuntaina heräsin pirteästi yhdeksän jälkeen. Söin aamupalan ja puin kisavaatteet päälle ja siihen päälle vedin vielä verkkarit ja hupparin. Lähdettiin varttia vaille 11 tallille ja siellä haettiin heti B:n tavarat ja Bella ulkoa sisälle. Poni oli aika kurainen, luojan kiitos sillä oli loimi :D
Harjasin Bellan huolella ja Nea (orjani) rupesi tekemään Bellalle nutturoita. Puoli 12 aikaan mentiin kävelemään rata. Rata oli aika simppeli, eikä onneksi päädyssä ollut kuin kaksi estettä, joihin olin alusta asti varautunut jättihyppyloikkiin. Mutta tosi tyytyväisin mielin lähdin radalle. Laitoin ponille varusteet niskaan ja suunnattiin Nean kanssa katsomoon, sillä Janina meni vielä Bellalla ennen mua. Äitikin pölähti sinne juuri ennen kuin lähdin verryttelemään.
Luokka 1b oli 50-60cm ja vain perusrata. Verkkasimme maneesissa ja päätyhän oli ihan kamalan pelottava jälleen, mutta ihan nätisti se sinne loppujenlopuksi meni. Yllätyin kyllä pariin otteeseen, kuinka "rauhallisesti" tulimme päätyyn. Esteet ei verkassa ollut onglema eikä mikään. Välillä tuntui että vähän poni jännitti, mutta kannustin hiukan pohkeilla niin ponikin tuli kokoajan varmemmaksi.
Lähdin viimeisenä meidän luokasta (1b.)
Rata meni aika kivasti, alkoi okserista josta kaarrettiin päädny kautta kakkosesteelle. kakkosesteelle tuli aivan kamala tie, sillä Bella rupesi juuri siinä "säikkymään" sitä päätyä, mutta päätin että mehän mennään yli vaikka sivuttaina ja aivan loistavasti Bella kyllä hyppäsi. Kolmosesteelle B imi tosi hyvin ja siinä vaiheessa sekunnin murto-osan ajattelin että nyt karkas mopo käsistä, mutta sitten taas ajattelin että antaa sen nyt vaan mennä kun esteet niin pieniä. Selvästi se oli oikea päätös sillä poni eteni mukavasti eikä ehtinyt turhia kyyläillä. Nelosesteeltä tein aika tiukan kaarteen kohti vitosestettä, johon oli aika pitkä väli, ja kaarteessa poni oli aivan pylly maassa ja polki hurjasti takasilla. Minua vain nauratti kun toinen oli niin tohkeissaan.
Rata meni tosi hyvin, tuloksena 0vp, 41,54s ja luokan voitto. Voitte vaan uskoa kuinka olin niiiin äimän käkenä. Bellan ensimmäiset(?) viralliset kunnon estekisat ja hienosti poni taiteili ekaksi. Niin ylpeä! Ja pääsinpäs vihdoin mun ekalle oikealle kunniakierrokselle hevosen kanssa :D

Eipä siinä ehtinyt hirveästi levähtää. Annoin ponin Nealle käveletyttäväksi ja kävin itse tutustumassa 70cm rataan. Sama perusrata, joten oli vain uusinta opeteltavana. Sekin aika simppeli. Sitten vain poni takaisin maneesiin ja verryttelemään. Otin vain pari hyppyä pystylle ja saman okserille ja kävin näyttämässä sarjan alla olevia johteita, kun ne tuuppaavat välillä olemaan vähän pelottavia ;)
Rata lähti hyvin käyntiin ja Bella oli hyvin apujen välissä ja omasta mielestä hieman hallitumpi rata. Seiskalla tuli ihan järkyttävä tie kun poni rupesi tinttailemaan päädyssä taas, ja niin se teki myös uusinnassa, mutta jälleen tuli 0/0vp aikaan 34,03 joka oikeutti kuudennen sijan :) Niin tyytyväinen oon poniin! Ihan huippuhieno tamma jonka kanssa ihana tehdä töitä!
Kisoista siis tuloksilla:
 50-60cm 0vp 41,54s , sija 1/5
70cm 0/0vp, 34,03s , sija 6/16














video:

Kiitos ihan hirmuisesti Nealle avusta ja seurasta, pitää ottaa joskus uusiks ;) Nyt sitten vaan 80cm kokeilemaan ensi kerralla Bellan kanssa, tulevaisuus on avoin. Tulossa on seurakoulukisat johon ajattelin mennä ihana vain sitä kokemusta hakemaan ;D Ei minkäänlaisia tavoitteita sijoituksista tai mistään, kunhan saisi edes hyviä pätkiä radalle ja kokemusta :) 
ps. Nea nappasi pari aivan sanoinkuvaamattoman ihanaa kuvaa <3 mitkä on teidän lempparit? :) 

1. 
2.
3.
4. (muokattu 1.) 
Mulla on myös alkanut autokoulu, HUI :D Onhan se ihan hauskaa mutta voi olla ettei nyt jää niin paljoa aikaa postaamiseen, kun täysi lukujärjestyskin ja edes tallille en tässä kuussa tiistaisin kerkeä tuon autokoulun takia :( Mutta huomenna olisi Katin estevalmennus. Siitä sitten enemmän kera kuvien jos kuvaajaa ;) 
~Anna

4 kommenttia:

  1. olipas kokonaisuudessaan kiva postaus! vitsi, mäkin palloilin seinäjoella tuolloin samana perjantai-iltana, olisinki tienny niin oltais voitu nähdä :C! mutta jooo onnittelinkin jo kerran kisoista mutta onnittelen nyt vielä kerran: onnea mahtavasta suorituksesta! te ootte kyllä niin huippu pari bellan kanssa! niin ja nuo kaikki kuvat on kyllä aivan IHANIA, mutta kakkonen kyllä taitaa olla lempparein♥

    VastaaPoista
  2. Hienot te! (: mutta ei olleet Bellan ekat estekisat. On se Alavudella muutamissa ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) niiijooo no ei sillä nyt hirmusesti välii oo ;)

      Poista