sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kisoihin treenailua

Mulla oli keskiviikkona oman valmennuksen lisäksi heti perään vielä Susanna Kuparin kouluvalmennus.
Omalla valmennustunnilla oli tarkoitus hypätä, mutta meitä oli vain kolme ja minä halusin treenailla kisoihin, menin siis kouluratsastusta kun muut kaksi hyppäsivät. Bella oli tosi hyvä koko tunnin! Välillä vähän meinasi karata ulkolavasta ympyröillä ja volteilla, mutta kun muisti laittaa taas avut kiinni, niin kulki kyllä oikein nätisti. Laukassa tehtiin hidastuksia ympyrällä niin, että C:ssä hidastettiin laukkaa hetken ja päästettiin taas etenemään. Muutaman kerran pidäte jäi vähän liikaakin läpi, joten pari ravirikkoa tuli, mutta sehän ei sinänsä haittaa, kunhan pidäte tulee läpi. Kun laittoi pohkeet kylkiin myös kokoamisen ja hidastamisen ajaksi, toimi Bella oikein hienosti. Tehtiin muutamat keskiravit ja voi jeesus kun poni oli aivan UPEA niissä! Siis  aivan mieletöntä lisäystä, eikä mun jalat ees lähteny hölskyy ja seilaa jonnekki minne sattuu. Äärettömän ylpeä olin noista lisäyksistä. Yksi laukkarikko tuli kun jäin vähän ohjalla pidättämään liikaa, jolloin Bella luuli että haluan nostaa laukan, mutta seuraavalla kerralla tuli jo paremmin. Mieletön fiilis jo tämän valmennuksen jälkeen!

Susan valmennuksessa aluksi Susa kyseli vähän musta ja mun ratsastus- ja kisahistoriasta. Valitettavasti tuosta kisahistoriasta ei voinut paljoa kertoa, sillä edellisillä talleilla vain valmennusryhmäläisillä (niillä hyvillä) oli mahdollisuus kisata, joten minä sain tyytyä seuran helppo C luokkiin, mikä harmitti minua suuresti kun halusin itse edetä. No, aloitettiin valmennus ja Bella oli edellisen tunnin ansiosta heti aivan äärettömän hyvin kuulolla. B ei oo ikinä tuntunut noin hyvältä 100% valmennuksesta. Ravissa tuli heti ihanan ryhdikkääksi rentona ja koko selän läpi kulkien. Oli muuten hieno tunne, kun Susa sanoi ettei ole ikinä Bellaa nähnyt tuollaisena (niille, jotka ei siis tiedä, Bella on todella vaikea poni, sillä se jännittyy helposti ja on "vähän" säpäkkä) ja että sehän näyttää hienolta kouluratsulta! Se oli joka askellajissa, siirtymisissä, volteilla ja ihan kokoajan aivan loistava! Pysyi kokoajan rentona ja pyöreänä. Pääsin vielä säätelemään muotoa, pitkään, matalaan ja vähän koottuun. Toimi jokaisessa tosi hyvin.
Ruvettiin tekemään sitten takaosa käännöksiä, ja näissä tuli ensimmäisiä ns "ongelmia". Voi olla että itsellä ei aivan avut natsannut, mutta kyllä se poni siitä rupesi myös hyvin toimimaan. Ainoa ongelma oli se, että en saanut ihan joka kerta koottua käyntiä tarpeeksi pieneksi ja takapää lähti liiraamaan ulos. Saatiin myös hyviä pätkiä ja tosi tyytyväinen olen! Poni rupesi vähän väsymään (täysin ymmärrettävää, reipas pieni B <3) sillä laukka-ravi siirtymisissä nojasi ojhia vasten ja yritti hiukan vetää niitä pois, mutta reippaasti kyllä jaksoi tyttö loppuun asti. Ja voi että kuinka se pärski tyytyväisenä kun loppuverkaksi kevenneltiin eteen-alas. Oli kyllä poni niin hieno etten kestä :´3
Ihan hirmuisesti tuli kehuja Susalta ja Hiltsulta ja leijailin jo jossain vaaleanpunaisissa hattarapilvissä x) Innolla odotan ensi viikon kisoja ;) Susakin sanoi että on hyvä, että pääsen kisaamaan kun taitoja on selvästi paljon :O Ja Susa sanoi että vaikka käsien (ranteiden) asento on välillä aika mielenkiintoinen, ja kivuliaan näköinen , se on pehmeä ja joustava ja selvästi Bella pitää siitä. AAAAH oon niiin fiiliksissä <3 Ja ei yhtään toki ärsytä että ei ollut kuvaajaa!!

Eli nyt ollaan siis Allun kanssa lopetettu kaksituisvalmennukset, sillä allu ei ehdi melkein koskaan enää valmennuksiin, jolloin joudun jäämään niistä pois tai maksamaan 40e, mikä ei oikein minulle sovi nyt :/ Mutta onneksi Sonja pelastaa, ja suunnitelmissa olisi käydä joka toinen viikko kaksituisvalmennuksissa ja joka toinen susan valmennuksissa, sillä tykkäsin niistä toooosi paljon!

Torstaina menin klo 20-21 tunnille Veetillä. Tehtiin siksak avotauvutuksia ja Veeti oli oikein kiva :) Eipä siihen mitään lisäämään, tässä videota:

Ensi viikolla vielä viime hetken reenit kisoihin ja tan tan TAAAAA! Nette tulee EHKÄ viikonlopuksi pohjanmaalle, siitä lisää kun suunnitelmat vahvistuu ;)

~Anna~

5 kommenttia:

  1. Wou anna oot kehittyny tosi paljon siitä kun oon viimeks sun menoa nähny, toihan meni tositosi hyvin :)! Toivottavasti sulla menee sielä kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti Jaska :) joo ratsastuspuolella menee loistavasti ja sunnuntain kisoi ootan innolla ;)

      Poista
  2. voi vitsi kun ei oo kuvamateriaalia bellasta, olisin niiiin halunnut nähdä :C! mutta aivan ihanaamahtavaaupeaa lukea tuota tekstiä kun siitä oikein paistaa onnellisuus, hyvä bella ja hyvä sinä♥ oon kyllä niiiin iloinen että teillä natsaa b:n kanssa, oli se niin kiva poni :')

    mutta onneksi oli videota edes tuosta toisesta hepasta, upeaa menoa senkin kanssa:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo harmittaa iha vietävästi ku ei oo :( toivottavasti ny ees kisoihin sais kuvaajan ku kaikki avustajaehdokkaat onki estyny tulee :C mut jooo Veeti on kans iha huippukiva ;)

      Poista
    2. Joo harmittaa iha vietävästi ku ei oo :( toivottavasti ny ees kisoihin sais kuvaajan ku kaikki avustajaehdokkaat onki estyny tulee :C mut jooo Veeti on kans iha huippukiva ;)

      Poista