tiistai 15. lokakuuta 2013

Pitkästä aikaa- Team AR:n tehopäivä ja koulukisat

Hei! Pitkästä aikaa pääsen taas kirjoittelemaan. Nyt istun kotona Etelä-Suomessa tietokoneen ääressä, jolla en ole pystynyt olemaan ainakaan viikkoon, sillä koneen jätin kotiin viime kerralla.

Mutta itse asiaan, eli torstaina olin Sonjan ja Sannan kanssa valmennuksessa ja Bella oli ihan kiva, vaikka välillä kättä vasten. Siitä en nyt enempää, vaan siirryn tärkeämpiin asioihin eli team AR:n tehopäivään.

Eli lauantaina kello soi siinä kahdeksan maissa ja aamupalan jälkeen 9 aikaan lähdettiin Allun kanssa tallille.
Minulla oli 9.30 Tainan kouluvalmennus. Bella ei meinannut oikein asettua vasemmalle ja otetiin sitten alaturparemmi pois. Sen jälkeen poni tuli tosi vahvaksi ja laukassa ei kuunnellut minkään valtakunnan pidätteitä ja koko tunti meni yrittäessä saada sitä taas kevyeksi. Loppua kohti parani kyllä huomattavasti ja tykkäsin tosi paljon Tainan valmennuksesta :)
Tallissa sitten löytyikin syy miksei pidätteet menneet läpi: poni oli alaturparemmin irrottamisen jälkeen heittänyt kielen väärälle puolelle ja ihmekkös se jos poni oli tosi vahva.
Kun poni oli nätisti harjattu ja loimitettu, mentiin katsomaan toisen ryhmän koulutuntia ja sen jälkeen syömään ja teoriaa, jossa puhuttiin nuorten hevosten käsittelemisestä ja koulutuksesta.

Myöhemmin mentiin sitten hyppäämään. Aluksi vähän kauhistelin Bellalla lähteä hyppäämään, sillä sehän ei ole hirveän hyvin sujunut aiemmin ainakaan omalta osalta, mutta selvästi on tehnyt hyvää meille tuo kouluratsastus, sillä nyt pystyn oikeasti säätelemään vauhtia ja rytmiä tosi hyvin ja olin ihan innoissani koko tunnin. Poni liikkui verkassa niin superisti koko selän läpi ja rentona ja Bellan ilme oli että "jesjesjesjes esteitä tää on kivaaaa" kun pitkästä aikaa hypättiin kunnolla. Kolmoissarjat, vinot lähestymiset, linjat, voltit ja kaikki meni aivan nappiin. Niin ylpeä B:stä!

anteeksi laatu :S 

Sunnuntaina aamulla tekemään aamutallia ja tarkoitus oli nyppiä Bellan harja, mutten millään kerennyt, joten tein siihen ranskiksen, josta tuli itseasiassa aika hieno :) Katseltiin muiden ratoja siinä aivan rauhassa, sillä KN oli siirretty viimeiseksi luokaksi ja lähdin 10. joten ehdin hyvin katsella A:n palkintojen jakoon asti, kunnes menin laittamaan B:lle varusteet. Suurkiitos vielä kisahoitajalle Riikalle, Riikka oli kyllä suuri apu :)
Verryttelyssä Bella oli S-U-P-E-R!!!! Niin SUPER ettei se ikinä ole ollut niin superi!!!!! olin aivan ällikällä lyöty! Yhtä kulmaa kytättiin hetken, mutta sitten kun se päästiin, ei ollut mitään ongelmaa. Siis sen ravi oli jotain aivan taivaallista, ihanan eteenpäinpyrkivää hyvällä tuntumalla ja tarpeeksi pitkällä kaulalla ja takajalkojen tyskentely oli niiiiiin tehokasta! Hiltuskin siinä kehui tosi paljon ja sain muiltakin kehuja :) Olin niin ylpeä ponista ja sanoin ettei enää haittaa yhtään miten rata menee......
 Nooooooo...... hehe rata ei mennyt ihan kuin strömssössä :D Tuomaripäädyssä näytettii kaunista peruutusta ja pohkeenväistöjä ja hypittiin minne sattuu ja hyppäsi se kerran pikkuisesti pystyyn. Sitten aloitettiin suorittaminen ja eihän me meinattu sinne päätyyn mennä. Mutta en ole luovuttajatyyppiä enää, joten päättäväisesti ratsastaen sain sen jotenkin menemään sinne. Eihän se kaunista katseltavaa ollut, mutta tuli tosi hyviä pätkiä ja saatiin muutama 7 papereihin :) Mutta krhm.. sinne tuli muutama 2 XD Mutta lopputervehdyksessä hymyilytti kuin hangon keksiä ja nauratti ja olin silti niin ylpeä ponista ja itsestäni.
Hiltsu sanoikin että ratsastin tosi hyvin ja päättäväisesti päädyssä ja moni olisi jo luovuttanut siinä ponin tinttaillessa ja että mulla on tosi hyvä asenne kun hymyilin naantalin auringon tavoin koko illan. Hylätty suoritushan siitä tuli, mutta se ei haittaa tippaakaan, kun kokemusta ponille mentiinhakemaa ja Taina oli tosi tiukka tuomari. Lisäksi tämä oli Bellan ensimmäinne KN Suomessa ja jos se ei olisi pelleillyt, niin olisi tullut hiton hyvä rata. Tosi iloinen oon ja ylpeä niistä kahdesta 7 jotka muuten tuli niistä laukoista jotka onkin Bellan bravuuri. Tästä on suunta vain ylöspäin ja lähdetään piakkoin hakemaan lisää kokemusta kisaradoilta :)



Tähän vielä lauantailta kuvapläjäys:









 ratsastaja tullut hevoseen? :D

 sitä kutitti x) 

 Auringonlasku lauantai-illalla
 <3 

Kiitos Heidille kuvista ja estevideoista :)

6 kommenttia:

  1. Toi ratahan meni tosi hyvi, jos noita Bellan omia koulukuvioita ei oteta mukaan:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo nii meni :) ooon oikeesti niin fiiliksis et ei noi pikku hyppelyt välissä mitää haittaa, ku se saa vaa motivaatiota kisaamaan enemmän ku on jotain johon panostaa :) Ja ponin ENSIMMÄINEN KN-special ;))))

      Poista
  2. wau, siis WAU mitä menoa! oot sä, taisiis ootte TE kyllä niin supereita bellan kanssa!! en tunnista tota siksi poniksi mikä se oli silloin kun se tuli suomeen! ihan uskomattoman hienosti vedätte, tehän kehitytte ihan hurjaa vauhtia!

    ja saat multa kyllä hatunnoston ja paljon ihailua tuosta kouluradasta, suurinosa olis kyllä todellakin luovuttanut tossa vaiheessa ja katkerasti syyttänyt heppaa pieleen menneistä kisoista vaan et sinä, sä oot kyllä juuri sellanen kun aidon hevostytön pitääkin olla!

    eli tiivistettynä: IHANA POSTAUS♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitti Iina <3 :)) Tosi kiva kun saa monilta hyvää palautetta ja kuinka kaikki sanoo miten Bella on niin hieno mun kanssa, tulee niin tärkee olo kerrankin ;) <3

      Poista