sunnuntai 12. tammikuuta 2014

vähän päivittelyä

Totesin loman lopussa että eipä taida musta tulla "hepparatsastajaa" ainakaan jos kyseessä on isompi hevonen. Menin siis lauantaina 4.1.2014 kaverini kanssa tallille illalla jossa ratsastin hänen hevosellaan Bellalla. Bella on n. 165-170cm korkea, että kuvitelkaa tämä hobitti siellä korkeuksissa.
Laitettiin B kuntoon ja mentiin maneesiin 20 yli kahdeksan, Oli siis lepakkovuoro ratsastusta ja maneesi oli tyhjä.
Aloittelin käynnissä taivuttelemalla ja irroittelemalla käynnissä. Tein loivia kiemurauria ja voltteja. Kun käynti tuntui hyvältä otettiin ravia. Välillä oli vähän vaikeuksia eikä oltu ihan samalla aaltopituudella. Nette neuvoi tekemään "kuolaimen nitkutusta" vai mitä se nyt olikaan :D En ollut varma teinkö, niinkuin Nette oli tarkoittanut, mutta Bella alkoi hetkittäin tulla paremmaksi.
Laukannostoissa esiin pyrki yleinen ongelmani isojen hevosten kanssa, nimittäin eteenpäinnitkahdus nostossa. Poneilla tätä ei enää niin usein tapahdu, varsinkaan Bellalla (siis valkkuponillani) kun se on niin pieni ja nostot tulevat meiltä helposti, mutta isommilla hevosilla heilahdan. Se on ärsyttävä tapa, joka on pinttynyt solsikken ajoilta, eikä meinaa millä lähteä. Oikea laukka oli aikalailla katastrofi, mutta vasemmassa kierroksessa alkoi jo sujua paremmin. Yleensä kun menee ensimmäistä kertaa vieraalla hevosella (ja puhun nyt kunnolla ratsastamisesta) alku on aina hankala, lisäksi Bella vertyy hitaasti. Loppuun B oli tosi kiva ja pystyi itsekin rentoutumaan. Taas ongelma oli käsissä. Aina ne on käsissä.... Jos niihin ei keskity 1000% ne heiluvat miten sattuu ja ulkokäsi falskasi kokoajan. Onneksi ensi viikolla alkaa taas valmennukset ja pitää pyytää lisävahdintaa noille mun iänikuisille ongelmakäsille.

on se kyl kiva heppa :) 

"äitiiiiiiiii käske ton lähtee veke, mua ei kiinnosta!" 

Nette ei ole pystynyt videoita lähettämään puhelimesta, joten valitettavasti ne nyt siis jää.

Anyhow, oltiii myös katsomassa lauantaina meidän entisen kissan Poppiksen pennun Murun pentua. Oli niiiiiiiin syötävän suloinen ja iskä vähän vihjaili että haluaisi tuon palleron meille, saa nähdä ;)





Käytiin myös joku päivä tuolla viikolla hööksissä aleshoppailemassa. Mukaan tarttui tosi kivoja ale-tuotteita :)

JH Collectionin ihana untuvaliivi ja kaulahuivi

JH Collectionin huppari 

Ostin myös talviratsastushanskat jotka käytössä totesin tosi hyviksi :) 

Arki on lähtenyt rullaamaan ihan mukavasti. Viime keskiviikkona treeniin palautettiin Gialla koulutunnilla. Tykkäsin kovasti ja Gia oli niin ihanan yritteliäs. Teimme päädyssä väistöjä ja Gia toimi oikein mallikkaasti. 
Heti perään mulla oli Bellan kanssa Susanna Kuparin kouluvalmennus. Tosi hyvin meni siihen nähden etten Bellan kanssa pitkään aikaan ole töitä tehnyt. Kuvaaja mulla oli tuolloin, mutta kamerasta loppui akku ja laturi oli toisella puolella suomea, niin mun tuuria -.-

Torstaina menin Jaskalla. Jaska yllätti mut positiivisesti ja oli tosi pehmeä ja tomera. Yleensä se on vetelä ja laiska mutta nyt tuli tosi kivaa liikettä ja lisäyksiä varsinkin. Jaska pysyi koko tunnin tosi tasaisena ja olin tosi tyytyväinen. 

Nyt on laturi saatu tänne, ja saa nähdä saanko Sonjan kuvaamaan keskiviikkona Mallatin Katin valmennusta :) 

~Anna


1 kommentti:

  1. voi eii tietty loppui heti akku kamerasta ;__; toivottavasti saat keskiviikkona kuvaajan! mutta kokonaisuutena tosi kiva ja monipuolinen postaus, tykkäsin! :) ja voi eiii sulin tuolle kissinpennulle, ehkä söpöin ilmestys ikinä♥

    VastaaPoista