lauantai 18. tammikuuta 2014

Haikeaa mieltä ja mahtavaa fiilistä

Aika ristiriitainen otsikko, mutta se tosiaan kuvaa mun tätä päivää.
Aamulla heräsin varttia vaille kahdeksan pirteästi kellon soideissa. Tein kaikki aamutoimet ja lähdin tallille vähän yli puoli yhdeksän. Tallille päästyä laitettiin hevosille loimet päälle ja vietiin ulos syömään heiniä. Aloitettiin karsinoiden siivoaminen ja ennen kuin päästiin aloittamaan kunnolla, piti Wippe hakea sisään.
Wippe nimittäin lähti eläkekotiin pois Alavudelta. Eläkepäivät poika onkin ansainnut kun takana on ponilla kenttäkilpurin ja ratsastuskouluponin ura. Paras päätös ponin kannalta, mihin olen todella tyytyväinen, vaikka ponia tuleekin kova ikävä. Ilman Wippeä, en olisi enää esteratsastaja ollenkaan, sillä pelkäsin ihan hulluna hyppäämistä, mutta Wipen ansiosta pääsin kammosta yli, ja nyt pystyn hyppäämään kunnon esteitä vaikeillakin hevosilla ja poneilla. Unohtamatta tietenkään että WIppe on ensimäinen poni jolla olen ulkopuoliset kilpailut mennyt ja ne me mentiin Ähtärissä 60cm. Teen Wipen ja mun matkasta vielä oman postauksen. Kiitos Wippe tästä unohtumattomasta vuodesta, kiitos kaikesta ja nauti eläkepäivistä <3

laatu juoksi mummolaan :( 







Jatkettiin Wipen lähdön jälkeen töitä ja kun oltiin valmiita mentiin ratsastamaan.
Pääsin ratsastamaan Bellalla ilman satulaa. Kyllä, ekaa kertaa menin sillä ilman satulaa. Ihan vain takapuolta sääliäkseni laitoin sille lampaankarvan ja "vikellyskahvan" (sellainen ponikokoinen pieni yksikahvainen vyö jolla pidin tuon lampaankarvan paikallaan). Taas oli tooooooai kylmä ja mittari oli aamulla tallille mennessä näyttänyt -22 astetta, joten varustus oli tänään sen mukainen. Oli siis ihan älyttömästi päällä, ja jätin vielä kuomat, joissa oli lämpöpohjalliset (ei ne sähköllä toimivat) ja varpailla oli oikein lämmin. Näytin vain tosi pullealta tuola selässä :D

laatu ja voi kun se näytti nii raasulta :D 

tälläne härpäke

mun topparatsastusasu


Bella oli alusta asti toooosi rento ja (jos mahdollista) vielä parempi kuin eilen. Ravi oli aivan superihanaa, rentoa ja letkeää. Tehtiin neliökahdeksikkoa, eli vähän kuin kahdeksikkoympyrää, mutta tehtiin tarkat kulmat. C-päädyssä aloimme tulla n. 10 metrin volttia ja L-päädyn ympyrällä otettiin ravia. Bella oli ihanan rento molemmissa suunnissa ja asetuksen vaihdokset sujui vasemmalta oikealle tosi hyvin, niin että poni oli rentona. Verkkalaukat otettiin pääty-ympyröillä ja minä jäin tarkoituksella C-päätyyn, sillä halusin että Bella laukkaisi rentona myös tuossa päädyssä. Ja niinhän se teki. Bella liikkui aivan ihanasti läpi selän ja polki takaa laukkaa eteenpäin. Päädyssä se ei kyttäillyt yhtään, mutta vasemmassa laukassa kun vaihdettiin suuntaa ja päätyä, tuli niitä ihania köyryjä XD Mutta se oli vain tosi suloista kun pienellä on pakkasenergiaa ja Bella tykkäsi aivan selvästi kun sillä mentiin ilman satulaa.
No, välikäynneillä sattui pieni..... krhm.... kömmähdys. Lampaankarva irtosi laukassa vyön alta, joten siirsin käyntiin ja yritin saada korjattua sitä selästä. Hiltsu sanoi justiin että "sun varmaan pitää tulla alas ja laittaa se sieltä kunnolla", kun seuraavassa sekunnissa löysin itseni maasta. Kun karva ei ollut missään kiinni, se oli hevosen karvaa vasten tosi liukas ja kun istuin sen päälle, se lähti liukumaan ja minä tömpsähdin maahan. Naurusta ei meinannut tulla loppua, ei mun eikä Hiltsun. Se oli kertakaikkiaan aivan sairaan hupaisaa. Voi kun tilannetta ei saatu videolle XD
  Jatkettiin tehtävää ravissa ja otettiin laukannostojakin mukaan. Vaikka kuinka olenkin jo ylistänyt kuinka hieno Bella oli, se ei riitä. Olin pakahtua onnesta kun tuntui että se toimi kuin ajatus ja tosi kevyellä tuntumalla. Kuvaaja saapui vasta aivan lopussa, eikä nuo pätkät mitkä videolta näkyy, ollu niitä parhaimpia edes, mutta suuri kiitos kuvaajalle :)


nappasin vielä videosta pari kuvaa, joten laatu on aika D:

Huomatkaa kuinka ponin koko ylälinja on pyöreä :) 


tää ravi oli jotain niin <3 


Tunnin jälkeen heitettiin päiväheinät ja mentiin syömään. Olin vielä taluttamassa Hiltsun apuna neljästä puoli viiteen talutustunnilla jonka jälkeen jäin talliin paapomaan Bellaa.
Nypin Bellan harjan ja siitä tuli omasta mielestä ihan kiva. Ainakin parempin kuin sen entinen hiippatukka. Pitkään neiti jaksoi hienosti seistä paikallaan ja nautti selvästi saamastaan huomiosta. Harjasin sen kunnolla läpi, putsasin kaviot, nypin harjan, siistin hännän ja laitoin selvitysainetta ja lopuksi vielä venyteltiin. Oli kyllä ihanaa touhuta neidin kanssa kun talli oli aivan hiljainen.


Before
After

tollane kiva knölli tukkaa lähti :D 

Kun olin Bellan saanut puunattua, pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin kotiin. Odotellessa kyytiä näpsin pari kännykkäkuvaa. Taas oli ollut aivan ihana ilma ja jos huomenna on samanlainen sää kuin tänään, saattaa tulla jotain kuvia musta ja Bellasta :)
Huomenna siis menen taas töihin ja tällä kertaa menen Sonjan kanssa tekemään aamutallia. Joten nyt nukkumaan


~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti