perjantai 24. tammikuuta 2014

Lentoharjoituksia ja Itsenäistä tuuppailua

Hei taas!
Minulla oli keskiviikkona valmennus ja yllättäen hypättiinkin. Hiltsu piti tunnin ja meitä oli vain kolme, joten ehdittiin hyppäämään kivasti :) 
Menin (yllättäen) Bellalla ja se tuntui alusta asti ihan kivalle, hiukan meinasi olla pohkeelle kuuro, kun ratsastin ilman kannuksia. 
Otettiin verkkahyppyjä, niin että keskiympyrälle oli sijoitettu R:n puomi, S:n pyysty (aluksi ristikko) ja I:n ja X:n välissä oli pysty. Tultiin eka oikeaan kierrokseen puomi, koko kierros ja S:n pysty, taas koko kierros ympyrällä ja I:n pysty. Aluksi Bella meinasi punkea sisäapuja vasten, mutta rupesi tulemaan ihan kivasti tuntumalle. Yritin keskittyä laukan laatuun, sillä vaikka Bella on aika virkeä poni, se jää usein vähän hitaaksi. Työstin Hiltsun ohjeiden mukaan laukkaa ja se parani huomattavasti. Tehtiin erilaisia tehtäviä ympyrällä suht. pienellä korkeudella ja lopuksi tultiin n. 80 "rata". Aloitettiin vasemmassa kierroksessa puomi, keskipysty, ja siitä S:n pystylle, jolta kaarevasti kolme askelta ja okseri B-kulmaa kohti ja vaihdettiin suunta oikealle, taas S:n pysty, kaarrettiin ympyrän reitillä keksipystylle, mutta vaihdettiin esteellä suunta ja laukka vasemmalle, josta vielä kerran S:n pysty-okseri linja. Ekalla kerralla itsellä oli liikaa painoa satulassa, ja olisi pitänyt saada kevennettyä istuntaa pystyn ja okserin välissä. Tulin sen kaksi kertaa ja toisella kerralla hyppy okserille oli paljon parempin, vaikka pystyllä laukka "pysähtyi" liikaa. Kun tultiin toista kertaa ja menin viimeistä kertaa pysty-okseri-linjaa, pystylle tuli tosi hyvä hyppy, laukka oli superhyvä ja okserillekin tuli iso ja hyvä hyppy, mutta esteen jälkeen Bella köyräsi isosti, teki jonkun itme hypyn, veti pään alas, pysähtyi äkisti ja veti pään alta pois joten minä mätkähdin alas :D Ei siinä, uudestaan selkään ja uusi yritys, tultiin pari kertaa pelkkä pysty ja pelkkä okseri ja sitten taas molemmat kaksi kertaa ja poini oli ihan huippu! Tosi hyvä fiilis jäi, nyt pitää vain muistaa keskittyä laukan laatuun ja omaan takapuoleen. 

Meillä piti olla torstainakin hyppytunti, mutta kaiken maailman mutkien kautta päädyin ratsastamaan Nooran kanssa itsenäisesti tuntien jälkeen Bellalla. Bella oli ihan huippu! Sillä oli oma moottori ja oli tosi tasainen kädelle. Aivan mahtava fiilis jäi, tein vähän väistöjä ja kahdet keskiravit sekä paljon ympyröitä ja keskityin kokoajan vain rentouteen ja poni oli kyllä niiiin rento :) En kerro enempää, kertokoon video lisää ;) Kiitos kuvaajalle, Sonjalle :) 






ai kauhee mikä laatu :OOOOO mut hieno poni <3 

Tässä linkki videoon, jota blogger ei suostunut avaamaan -.- 



Justiin oon lähdössä viikonlopuksi kotiin joten vähän kiireinen postaus :D

2 kommenttia: