perjantai 22. marraskuuta 2013

Bella & Rebeka

Keskiviikkona oli Katin estevalkka ja meni ihan semi hyvin. Itse olin vähän hukassa kahden viikon Bella-tauon jälkeen. Tehtiin erilaisia esteitä, mm. porttipystyä, ruotsiokseria, vesimattoa, trippeliä ja sarjaa.
Aloitettiin tulemalla pelkän vesimaton yli. Moni hevonen kielsi sille ja kyttäsi. Bella meni aika nätisti, ensin se katsoi sitä mutta pienen rohkaisun jälkeen hyppäsi söpön loikan sen yli.
Oikeastaan mikään muu kuin sarja ei tuottanut ongelmia. Sarja meni pienenä vielä hyvin, mutta kun se nousi 80cm Bella rupesi vähän epäröimään jolloin laukka himmasi ja väliin tuli ylimääräinen askel. Jumputettiin sitä niin kauan kunnes se sujui jo vähän paremmin. Nyt pitää siis sarjoja hioa.

Torstaina mulla oli uusintakoe, joten en ehtinyt valmennukseen vaan menin 6-7 tunnille Bellalla. Bella oli tosi kiva ratsastaa ja teimme vasta taivutuksia eli vähän niinkuin avotaivutusta, mutta asetus liikkeen suuntaan. Tämä sujui oikealle paljon paremmin, sillä Bella meinaa vasempaan asetukseen heittää turpaa oikealle ja vain kallistaa korvaa vasemmalle. Pitää vain sitä nyt reenaille. Teimme myös laikassa avotaivutuksia ja Bella oli tosi hyvä varsinkin vasempaan kierrokseen. Tuli tosi kaunista avoa :)
Koska viimeisellä tunnilla oli vain 2 ratsastajaa, päätin extemporee hypätä mukaan. Päädyin sitten hyppäämään Rebekalla. Aluksi vähän hirvitti, kun sillä on aika hassu laukka, mutta se oli aivan ihana! Laukka meni välillä aivan miten sattuuu mutta Rebeka hyppää aivan uskomattoman hyvällä tekniikalla ja ihanan pyöreästi. Tultiin yksi pysty ja se oli 95cm eikä muuten tuntunut missään, kun Rebekan tyyliin oli niin helppo mukautua. Hypättiin vielä loppuun 80cm rata ja oli ihan sika hauskaa vaikka laukka meni välillä fiuuufiufoufofufifufifufifuuuuu. Toivottavasti pääsen vielä hyppäämään tammalla ennenkuin se lähtee (jos lähtee) tästä nyt joku ostamaan OIKEASTI aivan upea tamma!
ei ole kuvia kun kuvaajaa en taaskaan saanut :(
Tänään oli aamulla tosi huono olo joten jäin kotiin. Olo parani nyt vähän ja lähdenkin kohta Assille katsomaan leffaa elokuvakurssia varten. Huomenna on luciakulkue ja sunnuntaina kisat :)
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti