sunnuntai 1. syyskuuta 2013

töissä tallilla

Heipsan !
Olin viikonlopun töissä tallilla. Tultiin molempina päivinä yhdeksäksi tallille, heitettiin hepat ulos syömään, siivottiin ja siivottiin ja siistittiin paikkoja ja jaettiin päiväheinät. Lauantaina pyöri tunnit joten se oli pientä hulabaloota, mutta muuten leppoisaa. Lauantaina talutimme vielä pienten tunnilla jonka jälkeen saatiin lähteä kotiin.
Tänään eli sunnuntaina tultiin jälleen yhdeksäksi Sonjan kanssa tallille. Heitettiin hepoille heinät ulos ja hepat perässä syömään. Tämän jälkeen siivosimme karsinat ja minä pesin ja täytin kaikkien juomaämpärit sillä aikaa kun Annukka ja Sonja lakaisivat käytävän. Kun oltiin valmiita, menimme syömään jonne Hiltsu sitten tuli käymään maksamaan meidän palkan. Ihanaa kun sai säästöpossu vähän masun täytettä ;)
Pääsimme vielä ratsastamaan kolmisin. Menimme maneesiin tuuppailemaan ja minä ratsastin Bellan. Kamerasta oli tietysti akku loppunut kun en sitä pöljänä muistanut ladata....
Bella oli alusta asti superhyvin kuulolla. Venyi ihanan pitkään muotoon, mihin sitä nyt pitäisi ratsastaakin. Ravi oli rytmikästä ja leppoisaa. B liikkui taas hyvin koko selästä ja asettui ja taipui kivasti. Ei yhtään tapellut mistään. Laukassa nosti selän ylös ja käytti sitä hyvin. Bellalla on ihanan rytmikäs laukka jota on tosi kiva työstää. Tehtiin alkuverkassa ympyröitä ja kaarevia teitä ja otin sitten parit pohkeenväistöt käynnissä jonka jälkeen annoin kävellä. Pohkeenväistöjä meidän pitää vielä hioa, ja toivottavasti menisin keskiviikon koulutunnilla Bellalla, jotta päästäisiin harjoittelemaan näitä.
 Sitten otin laukat ja annoin taas levähtää hiukan. Katsoin Sonjan ratsastusta hetken, jonka jälkeen tulin omin tehtävin sovelletun KN:n radan kerran.
Voi jeeveli kun poni oli hieno. Vähän jännittyi kun Rilla ja Filou seisoivat kun se itse joutui keskipisteeksi. Siitä onneksi rentouduttiin ja pysyi tosi rentona ja mukavan pyöreänä. Lävistäjällä lisättyä ravia ja poni huiteli ne oikein mallikkaasti. Siirtyminen toisella lävistäjällä tuli hyvin istunnan kautta. Laukassa oli mukavan rento ja eteenpäinpyrkivä ja liikkui tosi hienossa peräänannossa selkää hyvin käyttäen. Vähän liukui ulkolapa edellä ympyrällä, kun omat avut ei olleet täysin kontrollissa siinä. Laukasta suoraan käyntiin tuli hyvin parin raviaskeleen kautta menettämättä pyöreyttä. Vaine kerran vasemman laukan nostossa mentiin pää ryntäisiin ja rikkonaisesti nosti laukan, mutta ainoa hyvä puoli tässä oli, että selkä oli hyvin pyörenä.
Lopputerhvehdys ja isot kiitokset ponille ja loppukeventelyt. Oli kyllä tosi positiivinen yllätys, miten oon päässy tosta ponista jyvälle ja löytänyt sen sisäisen kouluponin, hehe!
Päiväheinien jako ja kotiiin lukemaan läksyjä ;)
Seuraava valmennus siis keskiviikkona ja kouluratsastusta luvassa :) kerron näissä postauksissa sitten vähän mitä olisi tulossa :)


~Anna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti