torstai 29. elokuuta 2013

Woihan ristilaukka

Keskiviikkona Kati tuli pitämään estevalmennusta. Menin valmennuksen Wipellä.
Video kertokoon suurpiirteisesti loput :D Välillä unohdin itse ratsastaa tai jäin puskemaan liikaa, jolloin osa hypyistä tuli hieman juureen. Unohdin ulko-ohjan pidätteet esteiden välissä jolloin usein jäi ristilaukalle. voivoivoivoivovoi voisin opetella ratsastamaan X)  Muuten oli tosi hyvä valmennus.



Torstaina eli tänään päätettiin vähän tuuppailla, kun hepat on sen verran nyt hypännyt että pieni koulutunti tekee hyvää. Menin tämän valmennuksen Bellalla, mitä osasin jo odottaa.
B tuli heti alkuun tosi hyvin avuille ja sievästi pyöreäksi myös selästä. Aluksi vain verkkailtiin ja sain Bellan yllättävän rennoksi. Hetkittäin jännittyi kättä vasten, mutta nyt olen tajunnut miten ponilla ratsastetaan, joten pohkeilla eteen ja puolipidätteillä herkistelyä ja Bella rentoutui tosi hyvin. Tultiin isolle keskiympyrälle. tehtiin ympyrällä väistöjä ja aluksi Bella hangoitteli vastaan, nosti joko päätä tai meni kuolaimen alle ja kaula mutkalla kuin korkkiruuvi. Loppujen lopuksi saatiin muutama tosi kiva pätkä. Ravissa saatiin aika hyvin takajalatkin mukaan ja selkä oli hienosti pyöreänä ja poni hiukan "eteen-alas"- muotissa, missä sitä olisi nyt hyvä alkaa ratsastaa, sillä ponilla ei ole juurikaan lihaksia selässä kun se yleensä juoksee pää taivaassa tai menee virkkuukoukku"muodossa" jolloin sen selkä on notkollaan ja niska jännittyy.
Lähti siis tosi hyvin takaa työntämään ja otti hyvin takapään alle. Bella ravasi hyvin koko selän läpi ja näytti tooosi hyvältä. Laukka oli ihanan rytmikäs eikä kaahottava ja jälleen Bella venytti ihanasti pyöreäksi alas.
Laukkojen jälkeen B jännittyi vähän ja alkoi purra kiinni kuolaimeen. Meinasi myös kieltä heittää väärälle puolelle, ja totesimme B:n tarvitsevan alaturpiksen. Mutta tuli tosi hyviä pätkiä myös lopussa.
Ihan superhyvä poni oli koko tunnin ja harmittaa ihan vietävästi kun ei ollut kuvaajaa :( Ensi kerralla ehkä ;)
~Anna~

2 kommenttia:

  1. voi ihana lukea miten sä saat bellan toimimaan ja se on alkanut kehittyä :3 muutenkin oikein kiva postaus, hyvin te kyllä wipen kanssa vedätte :)!

    VastaaPoista