sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tuuppausta ja pomppimista

Tää postaus on nyt venynyt pätkivän nettiyhteyden takia, mutta tässä olisi keskiviikon ja torstain valmennukset.
Keskiviikkona meillä oli kouluvalmennus ja menin yllättäen Bellalla. En olisi kyllä ihan heti ajatellut että tällä rupeaisin tuuppailemaan.
Alkutunti oli kamala. Mulla vaan ei pinna riittänyt kun en saanut Bellaan mitään otetta. Aloin turhautua itseeni ja itsetunto rupesi siinä rapistumaan. Ravissa Bella otti hyvin takajalat mukaan eikä kiirehtinyt turhia, mutta laukkojen jälkeen kuumui eikä missään vaiheessa antanut niskasta periksi.
Lopputunnista tein voltilla taivutusta avotaivutus-tyyppisesti ja sieltä rupesi poni antamaan periksi ja tuli pyöreäksi. Viimeisissä laukoissa poni rupesi tulemaan kauniiseen muotoon eikä kaahannut nii paljon. Loppuravit olivat onnistuneet ja Bella kulki kauniisti rytmissä ja siihen pystyi vaikuttamaan sekä pohkeilla että ohjalla ilman että juoksee alta ja nostaa pään ylös. Oli tämä kyllä työn takana, mutta tosi hyvä fiilis, että nyt voi sanoa että on oikeasti tehnyt töitä :)

tältä näytti aluksi :D Aivan selvästi haistatti pitkät mulle XD 

Ja tältä rupesi lopputunnista näyttämään :) ignooratkaa kantapäät xP







 Torstain estevalmennuksessa minulle oli laitettu Bella. Jotenkin jo edellisenä päivänä tätä ounastelin. En Bellalla ole hypännyt pitkään aikaan eikä se ole ihan minun poni. Upea poni jolla liikettä ja kapasiteettia, mutta itse en sillä osaa ratsastaa.
Tosiaan, edellisenä päivänä olin mennyt Bellalla koulutunnin, jossa se rupesi olla aikas superi loppua kohti.
Kukaan ei siis ollut minun jälkeen Bellalla ratsastanut joten sain sen aika hyvin alusta asti avuille. Aluksi piti vähän taivutella ja verrytellä, mutta ensimmäisten laukkojen jälkeen Bella antoi täysin periksi ja nousi tosi kauniiseen ja rehelliseen peräänantoon. Se oli kyllä todellinen työvoitto!
Tultiin ensin pysty vinoon lävistäjillä ja mentiin myös puomeja.
Ruvettiin hyppäämään kaarevalla tiellä kahta estettä joiden väliin piti säädellä askeleita 5-7 askelilla.
Bella oli yhtäkkiä hirvittävän kova suusta ja lähti rynnimään estettä kohti kuuntelematta pidätteitä ollenkaan.
Tehtiin sitten laukka-pysähdys-peruutus-laukka-pysähdys jne. tehtävää hetken. Ei millään meinannut peruuttaa ja lähti vain painamaan ohjaa vasten. Koetimme ponille varsiniveliä, mutta ne olivat liian isot joten päädyimme Filoun kumi-pelhameihin. Meno siitä vähän rauhottui ja pääsin hyppäämään paremmin.
Tultiin tuon tehtävän lisäksi suoraa linjaa pyst-okseri jonka väliin viisi tai kuusi laukkaa. Tämä tultiin superhienosti. Okserin jälkeen jatkettiin vasempaan kierrokseen ja kulmassa tuli aika ihania köyryhyppypomppuja, mutta kantapäät vain alas ja pohkeesta eteen, niin johan loppui. Tultiin myös okserilta neljä askelta kaarevalla tiellä kapealle ja tämä kapea este me supraansanottuna kustiin pariin otteeseen :D Kuskin mokia kaikki. Lähestyminen vähän huonosti ekan kerran jonka jälkeen tuli köyry, sinkasu ja pukki.. Tämän jälkeen rupesin itse vähän jännittämään, joka tietysti jännitti poniakin, mutta loppujen lopuksi päästiin tästä linjasta kunnialla. Myös tuon okserin jälkeen tuli koyryämistä ison loikan jälkeen.
Hiltsu sanoikin että on se mun tasapaino kehittynyt, sillä jos se olisi sama kuin ennen, olisin varmasti tullut monta kertaa alas (kuten aiemmin olen tullutkin). Oli loppujen lopuksi ihan hyvä tunti. On se hyvä että Hiltsu on ruvennut ns "ärsyttämään" mua erilaisilla hevosilla ja nostanut mun henkistä ja fyysistä rimaa korkeammalle, jonka avulla voin kehittyä paremmaksi ratsastajaksi.









~Anna~

2 kommenttia:

  1. voi bellaa :') hyvä että oot saanut sen toimimaan, nostan kyllä hattua sulle että saat sen menemään noin nätisti koska muistan millanen se sillon oli kun mä sitä ratsastin !

    toi on niin hauska tuo kuva tuosta hypystä missä sillä on nuo jalat ihan ihmeellisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Iina :) jooo oli kyllä työn ja tuskan takana saada toi poni toimimaan :D niii on X)

      Poista