torstai 15. elokuuta 2013

Epäonnistumisia ja onnistumisia

Hei!
Sen verran tähän alkuun, että arvonta viivästyy viikonlopun yli, kun vasta nyt pääsenkin kauppaan hakemaan palkintoa (; saatte vielä jännittäää siis ;)

Mutta eilen, keskiviikkona meillä oli ensimmäinen Katin estevalkku kesän jälkeen. Allu ei enää ole meidän valkussa ja oma paikkani siellä on nyt vähän epävarmaa omista henkilökohtaisista syistä. Menin valkussa Donnalla, mistä olin hiukan yllättynyt, sillä en ole sillä pitkään aikaan mennyt. Oli muutenkin ollut vähän huono päivä ja väsytti huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Unohdin totaalisesti itse ratsastaa eikä koko valmennuksesta tullut oikein mitään. Donna yritti kyllä parhaansa ja meni tosi nätisti kuskin kiukutteluista ja ratsastamisen väliin jättämisestä huolimatta. Oikein kultainen tamma oli vaikka kuski ollut pahalla päällä koko päivän. En kyllä yhtään osannut Donnalla hypätä :D


videolaatu ja (C) Allu
tässä linkki videoon, sillä blogger ei jostain syystä suostu löytämään tätä : http://www.youtube.com/watch?v=jTbNpypcISE

Torstaina, eli tänään meillä oli Allun kanssa Hiltsun pitämä kaksituisvalmennus. Menin sen Wipellä ja tällä kertaa olin saanut (en kyllä ollut oikeasti saanut) univelat pois, niin olin paljon pirteämpi vaikkakin silti hiukan väsynyt. Verkattiin poneja puomin yli volteilla ja taivuttelin Wippeä muualla. W taipui ihan kivasti ja oli kyllä ihan kuin kotiin olisi päässyt kun satulaan istui. On se vain niin tuttu ja turvallinen poni.

lähdettiin tulemaan verkkahyppyhä tuolle nurkassa olevalle ristikolle. Paikat osu melkein joka kerta nappiin, yhden kerran tuli turhan pohjaan.
Lähdettiin tulemaan pystylle, jonka jälkeen laukassa pohkeenväistöä uralle ja siitä verkkaristikko toiseen suuntaan. Ensimmäisen kerran poni vähän hämmentyi ja laski raviin, kun piti väistää, mutta hiffasi sen aika hyvin.
Lähdettiin tulemaan sarjalle ja harjoittelimme taas myötäyksiä. Ristikolla jousto, pystyllä lyhyt myötäys ja okserilla pitkä myötäys. Esteet oli tässä vaiheessa vielä n.70cm. Aluksi keskimmäinen myötäys jäi turhan pieneksi, mutta lopulta alkoi sujumaan.
Tehtiin eri ratoja: ristikko, sarja, pysty, okseri ja uudestaan ristikko. Meni tosi mukavasti ja rytmikin oli hyvä.

Sitten rataa muokattiin meille vähän (en jaksa enää piirtää paintilla kuvaa, anteeksi) mutta okseri jäi paikalleen, samoin ristikko, joka oli nostettu jo pystyksi, sarjan ristikko (nostettu myös pystyksi) ja keskimmäinen este pysyivät myös, mutta sarjan okseri otettiin pois. Myös tuo pysty pidettiin.
Eli mentiin pari kertaa tehtävä: Pystyltä päädyn kautta okserille,  okserilta pystylle ja siitä takaisin pystylle jonka jälkeen sarja. Muuten tehtävä meni hyvin, mutta okserille tuli jumbo-loikka, jolloin itsellä meni hiukan pasmat sekaisin ja en tajunnut tehdä pidätettä, jolloin ajauduimme tosi pohjaan pystylle. Poni oli kuitenkin superkiltti ja ketterä, eikä puomi tullut alas. Sarja meni loistavasti ja alkoi tuntua taas että kyllä tää esteratsastus vaan on mun laji :) Loppuverkattiin taivutellen eteen-alas. Tunnista ei kuvia kun ei ollut kuvaajaa :(
Wippe oli kyllä superhieno. Ollaan kyllä kehitytty ponin kanssa paljon ja tulossa sitten kohtapuolin mahdollisesti kehitysvideota ;)
Nyt väsyttää aivan liikaa, joten öitä!
~Anna~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti