tiistai 2. syyskuuta 2014

Kunnon estehyppelöt

Hei!
Kirjoitan nyt viime keskiviikon estevalmennuksesta. Yllätyksekseni hyppäsinkin Gialla.
Mun pitää nyt "luovuttaa" Bella estevalkuista pienemmille, kun se on sellainen pienten luottoponi. Aluksi tämä harmitti minua tosi paljon, Mutta kun hetken ajattelee, tämä voi olla hyväkin asia. Bella on opettanut mulle ihan hirmusesti, enkä aio todellakaan jättää ponia, mutta tämä on hyvä hetki kehittyä itse. Toi poni on tuonut mut tälle tasolle, eikä se voi paljoa enempää antaa, koska jos rupean vaatimaan siltä, sitä mitä minä haluan, se on epäreilua ponille. Haluan kehittyä ja päästä niiin pitkälle kuin rahkeet riittää, haluan testata mihin asti pääsen.

Mutta nyt itse valmennukseen. Laitoin Gian valmiiksi ja menin Kaisan kanssa maneesiin verkkaamaan. Gia lämpiää todella hitaasti, ja siksi meni n. puoli tuntia ennenkuin tamman moottori oikeasti heräsi. Verryttelyssä pystyin treenaamaan hyvin omaa kevyttä istuntaa, sillä se todella on ruosteessa. Ihan hyviä pätkiä tuli, mutta tätä pitää alkaa taas hioa.
Tultiin sitten ravilähestymisiä pystylle ja sitä nostettiin vähitellen ja viimeisellä kerralla puomi kohosi 100cm korkeuteen. Siitä onkin pitkä aika kun näitä oon päässyt hyppäämään :D
Tämän jälkeen tultiin erilaisia radanpätkiä ja lopuksi vielä kaksi kunnon rataa. En niitä selitä sen enempää kun samat asiat näkyvät videolla. Viimeisellä radalla paikat tuli muuten tosi hyvin, mutta viimeiselle okserille näin että paikka ei ole hyvä ja laitoin pohkeet kiinni ja Gia hyppäsi aika ison loikan kauempaa.
Gia oli ihan mielettömän ihana hypätä! Omalla tavallaan niin haasteellinen mutta kuitenkin helppo. Tykästyin tähän hevoseen kovasti, ja menen Gialla seuraavaan Katin estevalmennukseen. En siis enää normaalisti käy Katin valkuissa, vaan Hiltsu pitää mulle, Jennille (tallimestari) ja Kaisalle (toinen ratsastuksenopettaja) omat estevalmennukset, mutta Hiltsu on tuolla viikolla poissa, joten menen hyppäämään Katiin :)





Mulla on huomenna taas kouluvalmennus ja sunnuntaina pitäisi mennä koulukisoihin :)
~Anna

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. se gian loikka oli kyllä aika hieno :D teillä meni ihan super hyvin! :) ja harmi se bella juttu olitte kyllä hyvä pari :/

    VastaaPoista
  3. wau hienosti menee! :o :) ja voi bella, mutta tuo on kyllä ihan totta!

    VastaaPoista
  4. http://iina-ja-firsts.blogspot.fi/2014/09/haaste.html
    Sulle olis haaste! ↑

    VastaaPoista