sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Hurjia hyppyjä ja ylioppilas 2050?

Huhhuh, taas pitkä postaustauko. Mulla on ollut nyt ihan kauhea kiire parin viikon ajan. Kauhea paniikki valtasi mut kun tajusin että ensimmäisiin ylioppilaskirjoituksiin on enää viikko, enkä ollut lukenut edes kaikkia kirjoja vielä. Onneksi äiti tuli edellisenä viikonloppuna mun luokse auttamaan ja huolehtimaan asioista (vahtimaan että luen ja nousen kouluun ajoissa). Oli aivan ihanaa kun äiti oli käymässä ja viettää laatuaikaa, vaikkakin kirja nenän edessä. 

Edeltävällä viikolla keskiviikkona mulla oli pitkästä aikaa Mallatin Katin estevalmennus. 
Hyppäsin Gialla ja tehtiin aika simppeleitä tehtäviä suorilla linjoilla. Hypyt sujui ihan hyvin eikä mitään ongelmaa tullut esiin. Pitää vain muistaa tehdä kunnon pidätteitä esteiden välissä loppua kohti, sillä Gia alkaa kuumua lopputunnista aika lailla, joten välit jäivät välillä hitusen ahtaaksi. 
Kaikin puolin oli ihan kiva valmennus, hypättiin jotain 80cm rataa ja yksi sarja jonka korkeus oli 95-100cm. Gia hyppäsi hyvin ja minä pääsin hyppyihin hyvin mukaan ilman että lähdin ylihyppäämään. 

Gia on ehkä maailman söpöin ku se hyppää :3 









100cm






Siitä sitten torstaihin.... Meillä oli myös estetunti ja mulle oli yllätyksekseni laitettu Wilja. Wilja on siis uusi (taino ei enää nyt niin uusi) hevonen tallilla, jolla olen kerran ratsastanut koulua, mutta kun sillä hypätään, se on aika hurjan näköistä koska Wilja menee aika lujaa... Kyllä vähän hirvitti lähteä selkään ja ensin ajattelin etten hyppää ollenkaan, koska kirjoitukset alkaisivat maanantaina, enkä saisi murtaa mitään tässä H-hetkellä. Mutta kuitenkin hyppäsin koko tunnin, vaikka alussa teki mieli luovuttaa, sillä heti kun heppa kohdisti katseensa esteelle, se lähti aivan täysi painamaan. Ikinä en ole ollut hevosen selässä jolla olisi noin kova imu esteelle, vaikka Gia ja Bellakin imevät esteelle aika hyvin. Mentiin samalla radalla kuin keskiviikkonankin
Alussa tultiin ristikolle ja se oli ihan hirveää. Tuntui ettei ole mitään kontrollia (eikä muuten ollut) mutta hammasta purren jatkettiin. Tultiin kolmen esteen linjaa joiden väliin piti tulla neljä-viisi laukkaa, no me tultiin se tyylikkäästi kolmella. Kuten videosta näkee, Wiljalla on aika kissamainen hyppy ja tuntui että se rykäisi minut kaulalle joka esteellä, joten kerran linjalla, minun oli pakko heittää viimeisellä esteellä ohjat pitkiksi, koska olisin tuiskahtanut nenälleni. 
Tultiin myös se yhden askeleen sarja muutaman kerran. Ekalla kerralla tultiin aikamoisella ryminällä, ja kuten videosta ja kuvista huomaa, väli jäi todella ahtaaksi. Toisella kertaa tuli jo parempi hyppy. 
Tultiin vielä yksi rata, ensin linja, siitä ristikolle suunnanvaihdoksen kanssa ja ravilähestyminen sarjalle. Linja mentiin tosi lujaa, mutta suht siististi, ei mitään suurempia ongelmia, tein ison ympyrän päätyyn, koska kontrolli oli vähän hukassa linjan jäljiltä, ja lopulta jouduin tulla ravissa, koska poni painoi aivan liian lujaa. Ristikko mentiin aika haipakkaa ja siitä siirtyminen raviin, tein taas ison ympyrän että saisin hyvän ja rauhallisen tahdin sarjalle ja lähestyminen oli ihan ok, mutta Wilja imi kuitenkin niin voimakkaasti ja sillä on aika iso hyppy, joten tulimmekin tämän yhden askeleen sarjan innarina... Se oli vähän extremeä :D Loppujen lopuksi Wilja oli kyllä ihan kiva hypätä, ja lisäksi nyt tuntuu että uskaltaa hypätä millaisella hevosella tahansa XD 

pieni sukellus, kun väli jäi ahtaaksi :D 




Tässä video parista hypyistä :)


Viikonloppu vierähti kämpällä, kun äiti, iskä ja Antti tulivat käymään pohjanmaalla ja toivat mukanaan mulle pesukoneen. 
Maanantaina mulla oli ne kauan pelätyt kirjoutukset. Vastahan mä muutin tänne ja aloitin lukion ykkösen ja nyt ollaan jo kirjoittamassa, pelottavaa! Kirjoitin maanantaina terveystiedon, ja se koe oli todella outo, eikä kukaan ole siitä kuulemma pitänyt. Mutta toivotaan parasta, tuntui että pari tehtävää meni ihan hyvin. Eväät oli tietysti kohillaan ja yksityisessä huoneessa ei oikeastaan stressannut yhtään. Käsi vain väsyi kun piti kirjoittaa 6 esseetä 6 tunnissa... :D

Keskiviikkona mulla oli englannin kirjoitukset. Siitä en osaa sanoa muuta kuin että koska koe oli melkein kokonaan luetun ymmärtämistä, mentiin aikalailla lottoamisella :D Essee oli opettajan mukaan hyvä, mitä hän oli ehtinyt vilkaista. Toivotaan että läpi menee, muuta en oikeastaan toivokkaan.  Tulokset saadaan parin viikon päästä, terveystiedon arvosanat saadaan jo viikon päästä maanantaina. Jännää! 
Keskiviikon valmennuksen jätin välistä, koska olin aivan uupunut rankan viikon ja kahden kirjoituksen jälkeen ja Roosan ja Idan kanssa leffailta. Haettiin keskiseltä tortillavärkit ja syötiin tortilloja (mä söin 3) ja katsottiin nälkäpeli. 

Torstaina ratsastin Cokiksella. Cokis oli aika jännittynyt ja jäykkä, mutta antoi lopputunnista tosi hyvin periksi ja oli lopussa tosi kevyt ja venyi tosi hyvin eteen-alas. Ei tehty tunnilla mitään ihmeempää, pyrittiin vain saamaan hevoset hyvin läpi ja etenemään. 

Tällä hetkellä olen vielä kotona yökkärissä ja kirjoittelen tätä postausta. Lähden parin tunnin päästä ajamaan takaisin Alavudelle koulun penkille. Keskiviikkona olisi luvassa estevalmennus Hiltsun johdolla (vihdoinkin). Torstai on vielä auki, en ole varma suunnitelmista, mutta eiköhän asiat pian selkene :)
 
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti