tiistai 6. toukokuuta 2014

Wappu & pukuratsastuskoulukisat

Hei! pitkä aika taas jälleen kerran kun oon viimeksi tänne kirjoitellut. Ei oikeen oo ollut aikaa kirjoittaa, kun lukio ja tietysti ratsastus vie niin paljon aikaa ja viikonloput vietän kotona.
Iina teki mulle aivan ihanan bannerin ja ulkoasun! Itse tykkään hirmusesti ja etenkin tuosta Bellan esittelysivusta :) Kiiiiiiiitos!!!! <3
Kerron teille hiukan kuulumisiamme ja viime sunnuntaina kisoista. (paljona kuvia!)

kävytiin Hiltsun kanssa viikko sitten sunnuntaina maastossa. Oli kiva päästä taas maastoon kun oli hyvä ilmakin. Mentiin montulle ja Bellaa vähän jänskätti aluksi, kun siellä oli vieraita hevosia hyppäämässä vesiesteellä. Nätisti kuitenkin Fifin perässä meni. Mentiin happomäki montun pohjalta ylös ja hui kun nousi sykkeet molemmilla. Pohja olikin aika pehmeä ja me hyydyttiin puoleen väliin mäkeä. Poni kuitenkin urheasti ponnisteli ylös asti ja ravattiin jotta hevosten henki tasaantuisi. Me harjoiteltiin Bellan kanssa yksinlähtöä. Nostin Bellalla laukan kärrytiellä ja laukkasin sitä suoraan melkein päähän asti. Hiltsu tuli metsäteitse perässä jotta Bella lähtisi matkaan yksin ja saataisiin kesän kenttäkisoja varten treeniä yksinlähtöön, joka on Bellalle tosi hankala juttu. käytiin tämän jälkeen vielä Riikan (talliharjoittelija) kanssa subwayssa syömässä.




Tiistaina menin tallille taluttamaan ja pääsin vielä ratsastamaan illalla. Hyppäsin Bellalla. En tästä enempää kerro, muuta kuin meni tosi hyvin, en tippunut, yksi kielto tuli, mutta muuten hyvin. Esteet pysyivät aika pieninä. Sovitin Bellalle korvahuppuja ja voi kun se näyttää ihan esteponilta XD





Keskiviikkona lähdin heti koulun jälkeen ajamaan kotiin jonka takia en mennyt valmennukseen. Olin jo viiden jälkeen kotona ja mentiin porukoiden kanssa siitä tuttavaperheelle syömään. Tultiiin sieltä tosi myöhään jonka jälkeen mentiin nukkumaan.

munkkilähetys mummolta!



Torstaina olin melkein koko päivän kotona. Mun kummit tuli käymään syömässä mun kummipojan kanssa. ( oon siis mun kummien vauvan kummi) Oli hyvää ruokaa ja kivaa oli. Kummipoikakin pääsi kummitädin syliin :) Lähdin tämän jälkeen käymään Uotilassa Nean tuntia kuvaamassa ja sieltä päädyttiin meille ja Nea tuli meille yöksi. Katsottiin illalla Frozen huurteinen seikkailu ja se on aivan ihana :D mansikkaskumppaa, munkkia, piirakkaa ja muita herkkuja, nam!





Perjantaina lähdettiin aikaisin aamulla ajamaan Jumboon. Kierreltiin kaupassa ja haettiin mulle peruukki sunnuntain kisoihin ja alusvaatteita kummipojan ristiäisiin. Kierreltiin ympäriinsä ja mässättiin jäätelöt. Lähdettiin Jumbosta hööksissä käymään ja siellä meni aika kauan kun ensin sovitin aivan ihania saappaita, jotka valitettavasti jäivät hyllylle, kun mun pohje on niin lyhyt. Sitten sovittelin kisahousuja, mitkään ei meinannut olla hyvät kunnes törmäsin ihaniin JH Collectionin kisahousuihin. Tosi kivat, laitan kuvia myöhemmin ja mukaan tarttui vielä ohuet sukat, kiitos äiti :). Mentiin käymään tämän jälkeen tallilla ja tarkoitus oli ensin irtohypyttää Nean poni, mutta päädyttiin ajamaan koska sateen takia tunnit olivatkin maneesissa. Minäkin pääsin hetken matkaa istumaan kärryillä ;) Illalla lähdin vielä kaverini kanssa ulos ajelemaan.





Lauantaina mun piti alunperin lähteä ajamaan takaisin Pohjanmaalle, mutta päätin lähteä vasta seuraavana aamuna, koska halusin olla mahdollisimman paljon kotona.Siivoiltiin äitin kanssa varastoa ja kävin kaverin kanssa ulkona. Illalla oli sauna ja katsottiin äitin kanssa hetken leffaa ja tehtiin puku loppuun :) Siitä tuli huippu!

tuli ainakin syötyy hyvin jossei muuta :D


Sunnuntaina laitoin aamulla asun päälle ja lähdin ajelemaan Pohjanmaalle. Ajomatka oli ihan kamala, sillä kurussa oli tosi paljon lunta! Siis lunta toukokuussa!! Oli oikein kivaa kun auto luisui aina välillä tiellä kun kesärenkaat ei pitäny yhtään tiellä. No, onneksi siitä päästiin jatkamaan matkaa sulalla tiellä ja loppumatka sujui rauhallisesti.

Meillä oli siis sunnuntaina Vappukouluratsastuskisat. Minä starttasin Bellan kanssa HeB:0 radan. Asuna minulla oli Leena Hefner ja Bella oli Jaakko (kuten varmaan huomaatte kuvista Bellan korvahupusta).Vähän varauksella lähdin kisoihin, sillä viime kisoissa poni oli olluta aika hermona, mutta tamma yllätti mut täydellisesti! Bella oli verkassa jo tosi rento ja letkeä. Ihanaa ravia irtosi ja oli kevyt kädelle. Työstin verkassa Bellan tosi matalaan ja pyöreään, rentoon muotoon ja verryttelin lihakset lämpimäksi. En tehnyt kummempaa kuin verryttelin ponin letkeäksi ja siitä kokosin hiukan. Tein muutamat pysähdykset ja peruutukset ja annoin kävellä. Odoteltiin hetki että päästään maneesiin hetkeksi verkkaamaan (5min). Bella oli yllättävän rauhallinen maneesissa eikä C-pääty tuottanut mitään ongelmaa! Olin niiin ylpeä ponista. Odoteltiin maneesin päädyssä sitten omaa vuoroa. Pian päästiinkin starttaamaan oma suoritus ja en voi muuta sanoa kuin että Bella oli ihan mahtava. Rata ei omalta osaltani ollut mikään mahtisuoritus, mutta Bella meni päätyyn eikä jänskännyt ollenkaan. Vasen laukka aiheutti suuria vaikeuksia ja sieltä nousikin väärä laukka, jonka Bella kyllä vaihtoi oikeaan, mutta siitä rokotettiin aika (tosi) paljon pisteissä. Tulos ei ollut häävi, 55%, mutta itse olin älyttömän tyytyväinen ja jos sitä väärää laukkaa ei olisi ollut ja keskikäyntiin olisin saanut rauhallisuutta, olisi prosentit jo paljon paremmat. Ei muuta kuin uusiin kisoihin treenaamaan näitä. Ihana Bella <3















raekuuro yllätti :D










<3
Laitan radasta videon myöhemmin kunhan saan sen kaverilta :) 


keskiviikkona jälleen estevalkku, siitä myöhemmin lisää :)

2 kommenttia:

  1. tosi kiva postaus ! :) meeette niin superhienosti, ja toi teidän asu on ihan sikamagee XD aivan ylihyvä idea toi korvahuppu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) kunnia kuuluu äidille se ton keksi ;)

      Poista