maanantai 26. toukokuuta 2014

Loppurutistus

Kuten viime postauksessa uhkasinkin, tänne on tullut pientä hiljaiseloa johtuen koeviikosta, luojan kiitos siitä viimeisestä! Tällä hetkellä olen kotona Etelä-Suomessa viettämässä pidennettyä viikonloppua koska mulla ei tänään ollut koetta. Huomenna tiistaina olisi viimeinen koe ja sitten on kakkosvuosi lukiossa suoritettu. Hui pitää ilmottautua kirjotuksiin! :O

Mutta takaisin heppakuulumisiin. Meillä oli taas tuttuun tapaan keskiviikkona Katin estevalmennus joka meni tosi hyvin. Tehtiin "neliö" harjoitusta joka oli mun mielestä tosi hyvä treeni meille. Vaikka Bella kääntyykin pennin päällä, itse en aina muista ratsastaa näillä pienillä ja tiukilla teillä.
Esteet oli siis sijoitettu kaikkien sivujen keskelle neliön muotoiselle reitille ja sitten oli vielä kaksi estettä diagonaalilla. Sain hyvin ratsastettua Bellaa väleissä ja paikat tuli muutamaa estettä lukuunottamatta tosi hyvin. Esteet olivat 70-80cm.
Luvassa on paaaaaaaljon kuvia ja radoista videonpätkät.



































Torstaina menin Roosalla pitkästä aikaa. Tämän ponin kanssa saa tosi kivasti keskittyä omaan istuntaan ja käden keveyteen, sillä tätä hevosta ei niin vain voi ratsastaa peräänantoon, melkein mahdoton tehtävä :D Ratsastettiin bankettikentällä ja siellä oli onneksi aika kiva tuuli vaikka asteita oli lähemmäs 30 vielä illalla 8 aikaan.
Taivuttelin Roosaa paljon hakien sitä herkästi kuulolle. Ravista tuli heti tosi kivaa ja napakkaa ja ponin takajalat tuli hyvin alle. Pikku hiljaa se alkoi taivutusten myötä antaa hetkittäin niskasta periksi ja aavistuksen pyöristyä kaulastaan.
Laukassa Roosa oli tosi hyvä. Yleensä pikkulasten tunneilla se kaatuu tosi paljon sisäpohjetta vasten ja menee kuin moottoripyörä kurveissa, mutta nyt se seurasi tosi kivasti sisäpohjetta ja laukkasi tosi hyvää napakkaa laukkaa. Itsekin pääsin keskittymään omaan istuntaan ja asentoon.

Tehtiin sulkutaivutuksia ympyröillä. Nämä ovat vielä Roosalle aika haastavia tehtäviä mutta tyttö suoritti ne tosi hyvin. Toiseen kierrokseen ravissakin tuli tosi hyviä pätkiä.
Lopussa tehtiin laukassa päätyyn voltti harjoutuslaukkaa ja perään keskilaukkaa pääty-ympyrällä. Meillä pieni ongelma oli se, kun keskilaukasta piti ottaa ensin takaisin harjoituslaukkaan ennen raviin siirymistä, kun Roosa katkaisee tosi helposti laukan. yhden hyvän siirtymisen saatiin.
Sitten loppuravin ja poni alkoi hetkittäin taas nyökkäillä kivasti niskasta. Tää on niiiin huippu poni! :)
Kuvia ei torstailta ole :(
Tässä pikakuulumiset ja kohta alkaa kesäloma joten saattaa olla ideoita tehdä jotain muutakin kun näitä perus ratsastuspostauksia.
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti