lauantai 17. toukokuuta 2014

viikon kuulumiset

Heipsun! Tässä taas on yli viikko vierähtänyt viime postauksesta. Taas perinteinen kuulumispostaus. Haluaisitteko että kerron ns. viikon päätteeksi mitä kaikkea on tullut tehtyä vai tykkäisittekö enemmän useammasta postauksesta viikosta? Itselle tuo ensimmäinen on koulun takia helpompi ja nyt kesäloman alettua helpottaa sen verran että useammin voisin päästä postailemaan. Kesän olen Alavuden ratsastuskoululla töissä, joten paljon on saatavilla kuvia ja kuulumisia, kerrankin ei tylsä kesä <3!

Mutta nyt kuulumisiin. Tiistaina olin tavalliseen tapaan taluttamassa ja pääsin vielä illemmalla hyppäämään ja lähdettiinkin hyppäämään maastoesteitä. Maastoesteille ravatessa Bella tuntui ihanan pehmeälle ja sainkin matkalla jumpattua sitä aika pitkään matalaan muotoon. Hypättiin verkkana koivutukkia ja Bella oli ihanan innoissaan. Maastoesteradan vieressähän on motocross-rata ja siellä oli yksi ainut pyöräilijä jota Bella tietenkin pelkäsi ihan hulluna :D Mutta kun hyppääminen oli niin kivaa niin kyllä se vähitellen melkein unohtui. Vauhti kasvoi välillä aika lailla, mutta ei onneksi lähtenyt kokonaan lapasesta. Bella vaan tykkää niin kovaa hypätä ja etenkin maastossa. Oli superkivaa ja harmillisesti tästä reissusta ei oo kuvia :(

Keskiviikkona mulla piti olla vain Susanna Kuparin kouluvalmennus, mutta päädyin myös ratsastamaan taas Veikolla, joka on siis yksäri, joka käy silloin tällöin tunnilla. Veikko oli aivan ihana! Se keveni tosi kivasti kädelle vaikka alussa se oli aika vahva etenkin vasemmasta. Veikko tuli mukavan pyöreäksi ehkä jäi liian matalaksi ja etupainoiseksi mutta ravi alkoi tuntua tosi hyvälle. Laukoissa nostot välillä suoraansanottuna kusi, mutta loppua kohden saatiin tosi hyviä nostoja, kun molemmat alkoi keskittyä hommaan. Loppuun vielä vähän eteen-alas työskentelyä. Tosi tyytyväinen suokkiherraan.
Perään vielä Bellan ratsastusta Susan valkussa. Alku oli superhyvä ja sain sen ravissa hyvin venyttämään alas. Tein lämpän tosi pitkällä ja venytetyllä, rennolla kaulalla niin että Bella saisi itse venytettyä paikat auki. Tosi kivan tuntuinen ja tasainen ravissa. Laukassa Bella oli tosi hyvä ja yllättävän hyvä varsinkin vasempaan, mihin se on mun kanssa ollut aika hankala, kenties mun toispuolisuudesta johtuen, mutta nyt ainoa ongelma oli se, että kaatui hitusen sisäjalkaa vasten eikä ollut niin taipunut rungostaan kuin olisi suotuisaa, mutta paljon tasaisempi ja parempi mitä yleensä. Ravissa sain hetkittäin myös vasempaan hyvin molemmat lavat haltuun jolloin Bella ei kaatunut jalkaa vasten ja tuntui tosi hyvältä, saman fiiliksen kun saisi jatkossakin nii rupeis homma luistaa.
Tehtiin kolmikaarista kiemurauraa joka oli meille hyvä asetuksen vaihtumisen johdosta etenkin oikeasta kierroksesta vaihdettaessa vasempaan Bella usein jännittyy tai juoksee sisäapuja karkuun.
Loppulaukoissa joissa laukattiin uraa pitkin ja tehtiin voltteja, Bella väsyi kun ei olla hirveästi noin rankkoja ja pitkiä laukkatehtäviä usein tehty. Tehtiin laukassa jostain kulmasta täyskaarto ja tehtiin pikkupätkä vastalaukkaa. Oikeassa tämä sujui oikein hyvin, mutta vasempaan Bella väsyi tosi paljon, joten työstettiin se voltilla peräänantoon ja tehtiin samantien kun oli hyvin läpi täyskaarto ja annettiin olla. Loppuraveissa Bella tuli taas tosi kivan rennoksi ja matalaksi ja saatiin hyvin taas jumpattua selkää.

sh.r. Lento Veikko "Veikko"












Torstaina meillä oli estetunti jonka Hiltsu piti. Tehtiin tosi hyvää tehtävää! En nyt enempää selitä muuta kuin että tosi hyvä tunti ja paikat osu nappiin ja koko paketti alkoi tuntua hyvältä kun rupesi ratsastamaan esteiden välissä.


Lauantaina kävin hoitamassa Ladyn. Harjailin ja paijailin sitä ja kävelin n. 20 min maneesissa. Tämän jälkeen harjasin neidin perusteellisesti, laitettiin linit ja rapsuteltiin (Lady rapsuttaa aina takaisin jos sitä rapsuttaa, onneksi ihan huulella) jonka jälkeen vein tytön vielä tarhaan.

tässä oli aika pikaiset kuulumiset. Nyt alkaa koeviikko, joten saattaa olla hiljaista täällä blogin puolella ellen saa jossain välissä laitettua keskiviikon katin valmennuksesta jotain materiaalia :)
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti