torstai 8. toukokuuta 2014

Superonnistunut estereeni

Hei!
Meillä oli keskiviikkona Mallatin Katin estevalmennus Bellan kanssa joka meni yli odotusten. Ainakin mun. Menin tallille hyvissä ajoin, talutin yhden talutustunnin ja rakennettiin esterata ulkokentälle (vihdoin). Olin tällä kertaa jälkimmäisessä ryhmässä hyppäämässä, mutta se ei haitannut mitään vaikka meitä olikin viisi. Laitoin Bellan hyvissä ajoin valmiiksi ja lähdettiin maneesiin verkkaamaan. Aloitin vain rennossa ravissa lämmittelyn ja ehdittiin ottaa vasen laukka ennenkuin piti mennä kentälle. Kentällä oikea laukka ja hetki kävleyä.
Lähdettiin tulemaan kolmikaarisen kiemurauran tyyppinen tie puomeille. Puomeilla ravia ja siirtymisiä käyntiin välissä. Aluksi oli siirtymisissä jarrut hukassa, mutta onneksi ne alkoivat pikkuhiljaa löytyä. Tämän jälkeen tultiin ravilähestymisillä tuota samaa kiemuraa. Muuten tuli tosi hyvät hypyt paitsi ekalla kerralla viimeiselle esteelle ei oikein mennyt jarrut läpi ja tultiin laukassa, mutta toisella kerralla meni paremmin. Kun oltiin tultu muutama kerta näin, tultiin esteet laukasta niin että tehtiin voltit  esteiden väliin. Ekalla kierroksella itse ratsastin täysin päin pyllyä suoraan sanottuna ja tämän jälkeen päätin skarpata kunnolla, kun oli ollut pieni taantuma hyppypuolella. Kun itse ratsastin ja keskityin 110% alkoi homma sujua. Paikat osui aika hyvin ja poni kuunteli hyvin ja lähti hyppyyn juuri siitä mistä halusin.
Otettiin sarjaa, joka on meille ollut aina kompastuskivi oman pyllyilyni takia mutta nyt päätin että en tyri tätä hommaa ja olin itse menossa kokoajan eteen. Odotettiin että sarjaa kutistetaan poniväleihin ja sitten mentiin. Kuten videolta näkee, olin hiukan etukenossa koko sarjan ajan, mutta mulle se oli parempi etten jäänyt jälkeen hypyssä ja Bellakin hyppäsi paljon varmemmin. Ehkä tämä alkaa tästä sujua.
Tultiin vielä rata, joka näkyy videolta. Olin enemmän kuin tyytyväinen ratsastukseen. En pyllyillyt pahasti kertaakaan ja oikeasti ratsastin ponin esteille enkä vain kyykistellyt selässä ja odottanut kauhulla että mitenhän tässä käy. Okserilla kun jäi vähän kauemmaksi, uskalsin lähettää ponin joka hyvin keräsi itsensä hyppyyn. Toisella radalla samalle okserille tultiin tosi pohjaan ja poni ajautui sen verran vasemmalle, joten ajattelin paremmaksi vaihtoehdoksi kerätä vähän rytmi ja laukka kasaan ja tein voltin, kun olisin yrittänyt huonoa tietä huonolla laukalla. Olin hyvin tyytyväinen valmennukseen. Lisää tälläisiä kun saa alle niin hyvillä mielillä kesän alue-estekisoihin seuraluokkaan 80cm (kun srl muutti alueluokan minimin 90cm piti meidän se suosiolla jättää)

Kiitos kuvista ja videoista Nooralle :)




hanattelua :D 

tää on niiin huvittava kuva XD liitomakkara :D 

tässä vaikka sarjan a. osalle tuli pohjaan ja pieni hyppy...
...saatiin b. osalle tosi onnistunut hyppy :) 





mitähän tässä tapahtuu? :D 


jumppailua :) 

rakkain <3 


erittäin yhteistyöhaluinen eläin etten sanoisi XD




pöjät :D 


ja sitten rapsuteltiin nassua niin tottavie ku kutitti :D 

<3





screenshot videosta :) siksi laatu aivan kamala! 





~Anna

4 kommenttia:

  1. Kiva blogi! :)
    Liipakan Lilja, eli Lilli on tällä hetkellä Tinkertallilla :)

    VastaaPoista
  2. Tekin ootte menos noihin ARn alue-esteisiin (?). Tsemppiä teille! Ootko muuten miettinyt alueluvan hankkimista jossain välissä? Voipi olla, että törmätäänkin nuissa kisoissa, kun tarkoitus olisi itsekin lähteä kisaamaan tai edes katsomaan niihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ollaan menos, kiitos :) mulla ois alueluvat mut esteisiin ei oo kvaaleja vielä ja Se alueluokka nostettiin 90cm Nii ei vielä sinne voida mennä :( koulukisoja lähinnä oon kattellu ku sinne ois kvaalit ;) törmäillään siellä :)

      Poista