sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Teknistä tehtävää ja avotaivutuksia

Heipsun !
Mulla oli taas keskiviikkona Kati Mallatin estevalmennus Bellalla. 
Aloitimme verryttelyn jälkeen ottamaan kääntämisharjoituksia puomeilla. Oikeaan kierrokseen Bella tuli tosi kivasti sisäjalan ympärille ja paikat tuli aika hyvin. Vasempaan se lähti kaatumaan sisäpohjetta vasten, joka ei minua yllättänyt, sillä meille vasen kierros on tosi hankala. Puomitehtävän jälkeen tulimme muutaman kerran pystylle ravissa sisään ja siitä kaari toiselle pystylle. Bella nosti aluksi laukan ensimmäiselle pystylle koska yritin saada ravista mahdollisimman isoa ja eteenpäinpyrkivää, niin patistaessa liikaa eteen poni nosti laukan. Sain kuitenkin tultua esteelle myös ravissa. 
Tämän jälkeen tulimme kiemuraa (näkyy videolta) jossa oli tosi tiukat käännökset. Piti saada hyvin ulkoavuilla käännettyä ja tehtyä hyvä suoristus ennen estettä. Aluksi tämä tuli aika hyvin ja Bella kääntyi tosi kivasti, mutta kun esteitä nostettiin, tuli itselle epäilys että saankohan Bellan käännettyä esteelle tarpeeksi ja tästähän johtuen tuli yksi kielto, täysin mun moka, kun ajattelin ettei se käänny tarpeeksi ja lakkasin ratsastamasta. Bella olisi aivan varmasti sen kyllä hypännyt jos en olisi siellä toilaillut. Mutta enempää kieltoja ei tullut ja tehtävä sujui mukavasti. 
Tultiin viimeisenä tehtävänä rataa vähän pidemmillä lähestymisillä. Pysty, pysty kaari, okseri, okseri, toikka tie esteiden välistä pysty ja okseri (videossa näkyy) 
Ekalla kerralla vähän tuli pari mokaa mutta toisella kerralla tuli parempi :) Pitää vain itse muistaa ratsastaa



Torstaina meillä oli koulutunti ja menin jälleen Bellalla. Aloitin verryttelyn työstämällä hyvin käyntiä eteen että poni oikeasti ottaisi ne takajalat alle ja kävelisi koko kropastansa. Tein paljon voltteja jotta saisin ponin taipumaan hyvin. Ravissa otettiin loiva kiemuraura käyttöön jolloin saatiin niskaan vähän liikkuvuutta. Bella ravasi tosi hyvin eteen pyöreällä selällä. Välillä vähän jännittyi kun asetus vaihtui vasempaan, mutta pääsääntöisesti tosi rento. Laukassa aloitimme vasempaan ja Bella oli ihan ok siinä. Ei niin hyvä mitä se normaalisti on, mutta asettui kyllä ja laukka oli kivaa, joskin välillä vähän kova suusta ja piti aika paljon irrotella että pehmenisi. Laukkojen jälkeen annettiin kävellä hetken jonka jälkeen tehtiin avotaivutuksia pitkillä sivuilla ja lyhyillä sivuilla ravivoltit. Bella oli avoissa aivan super. Tosi nätisti yhtään vastaan laittamatta teki juuri niinkuin pyysin. Ponin niska alkoi jopa vähän nousta ja ryhtiä ponin kasvaessa varmaan viisi senttiä ylös. Koitin ravissa tätä samaa tunnetta etsiä ja se rupesi sieltä kyllä tosi hyvin löytymään. Bella keveni myös tosi hyvin ja ravi oli myös kivan rytmikästä.








<3



Molempina päivinä hieroin arnikaa ponin selkään ja ollaan myös venytelty. Selkä alkaa olla paremmassa kunnossa ja toivottavasti paranisi kokonaan. 

Lauantaina mulla oli taas töitä ja töiden jälkeen LML*-hankkeen ohjaajakoulutus.
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti