keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Haaste

tämä haaste saatiin Neteltä
Tästä on kyse
1. Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukiaa.

2. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.

3. Seuraavaksi pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.

4. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
5. Kerrot kenet olet haastanut.
6. Heidän tulee valita 3 blogia, joilla on alle 200 lukiaa.
7. Ei takaisin haastamista.

11 Asiaa minusta
1. Olen 18-vuotias lukiossa opiskeleva nuori aikuinen 
2. Olen ikuinen ponityttö (pituutta 159cm) 
3. Tällä hetkellä asun Alavuden ratsastuskoululla koska olen täällä kesätöissä koko kesän
4. Meillä on kotona 3 kissaa
5. Valmentaudun ja kisaan tallin ponilla Bellalla 
6.  musta on tullut tuuppari, ennen pidin enemmän esteistä, mutta nyt ne on aika tasan, kouluratsastus on kuitenkin kaiken a ja o. 
7. olen toivoton Ian Somerhalder-fani
8. Olen harrastanut ratsastusta päälle 10 vuotta ja hevosia harrastanut vähän pitempään
9. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten ja hevosten kanssa
10. Tykkään autella kehitysvammaisten talutustunneilla, he saavat minut aina hyvälle tuulelle! 
11. Bella on paras <3 


11. Haastajan kysymystä

1. Mitä kautta päädyit hevosten pariin? - Pienestä pitäen olen hevosista pitänyt, mutta lääkäri suositteli ratsastusta, kun mulla on lihaskudos löyhyys ja silloinen paras kaveri harrasti ratsastusta ja siitä se sitten lähti :) 


2. Onko sinulla jokin hevosurheilulaji mihin haluaisit tutustua? - Niitä on monia! Matkaratsastus, vikellys, lännenratsastus, valjakko jne
3. Kumman valitsisit: ylläpito vai oman hevosen? Perustele - Ylläpitohevonen on tottakai käytännöllinen ns. ensihevonen, sillä sen kanssa voi opetella hevosenomistajan arkea, mutta hommaan ei ole sistoutunut samalla tavalla kuin omaan hevoseen, mutta itse sanoisin oma, sillä ei olisi vastuussa kenenkään muun hevosesta eikä tarvitsisi aina kaikkeen kysyä lupaa (jotkut kun vetävät puntit jos harjaa nypitään siistimmäksi (ei ole minulle käynyt)) 
4. Haluaisitko hevosista ammatin?  ja minkä ammatin?- Kyllä! Ratsastuksen opettaja ja valmentaja on unelma-ammatti ja ratsutuskin olisi kivaa! 
5. ponit vai hevoset? - ponit! Vaikka hevoset ovat ns. käytännöllisempiä, kun voivat kantaa isompaakin ratsastajaa selässään, mutta itse kun olen näin lyhyt, voin niillä mennä ja musta ne vaan on paljon kivempia kuin hevoset, on toki hevosetkin aivan huippuja, mutta ponit on pop! 


6. Kauanko olet harrastanut hevostelua (ei siis tunneilla käyntiä, vaan hevosten parissa puuhastelua) - Kaverilla ja tuttavaperheellä on ollut aivan pienestä pitäen poneja ja hevosia joten niiden kanssa on tullut joskus puuhailtua, mutta oikeastaan ensimmäisen hoitohevosen sain vasta 2011 (aiemmilla talleilla ei mahdollisuutta hoitohevosiin) ja siitä eteenpäin olen voinut käsitellä hevosia paljon enemmän.


7. Ori, tamma vai ruuna? Perustele - jokaisella on puolensa! Ruuna on fiksuin vaihtoehto: ei mene sekaisin tammoista, ei kiimaa ja siitä johtuvia oikutteluja, mutta rikkimennessään ns. "arvoton", tammat ovat useimmiten hyvin omapäisiä, mutta oma lemppari, koska niiltä löytyy luonnetta ja pilkettä silmäkulmasta ;) 
8. Kuinka monta päivää viikossa käyt tallilla? (keskimäärin ) - melkein joka päivä, sanotaanko nyt viisi kertaa ja nyt kesällä joka päivä :) 
9. Missä talleilla olet käynyt? - Näitäkin on miljoona! Aloitin ratsastuksen Riihimäellä Sammaliston tallilla, vaihdoin sieltä Mintzun issikkatallille Nukariin, sieltä Hyvinkään Jokirannan tallille, jokkarista kiljavalle vuonotalli Solsikkeen, sieltä vielä Uotilan ratsastuskouluun perttulaan ja nyt Alavuden ratsastuskoulu :) ja näistä paras on tämä viimeinen <3 
10. Mikä on mielestäsi tärkein asia tallilla? - yhteishenki ja se että asiat hoidetaan turvallisesti sääntöjä noudattaen, mutta osataan pitää turvallisesti hauskaa! lisäksi ratsastuskouluilla on mielestäni tärkeää, että ratsastuksenopettajan kanssa olisi hyvät välit ja vuorovaikutus tämän kanssa olisi vaivatonta. ja sitten tietysti itse hevoset <3 


11. Millainen on hyvä hevosihminen? - hyvä hevosihminen on sellainen joka osaa käsitellä hevosia, tietää alan asioista, ei lyö,  mutta pitää hevosella selvät rajat ja on johdonmukainen ystävä hevoselle :) 





11 kysymystä haasteen saaville

En jaksa haastaa nyt ketäään

tein haasteen tässä ennen nukkumaanmenoa :P 
Saatte lisää päivittelyä kun olen hevosen selkään päässyt, tällä hetkellä tallilla on menossa ratsastusripari, joten kiirettä pitää ;)

~Anna

1 kommentti: