lauantai 21. kesäkuuta 2014

Aluekisat (seuraluokat) 15.6

Hei! Leirit on pyörinyt tallilla ja mulla on kädet työtä melkein kellon ympäri joten paljoa ei ole aikaa jäänyt kirjoittelulle koska illalla olen aina ihan rätti. Nyt kuitenkin olen kotona viettämässä vapaapäiviä, joten ehdin hetken hengähtää.

meillä oli tosiaan 15.6 alue-estekilpailut, mutta kerron ensin sitä edeltävästä viikosta
Pääsin maanantaina ratsastamaan Yatzya. Yatzy on kirjava yksityishevonen jonka omistaja pyysi minua ratsastamaan sillä, jos se ei tee joku päivä leiritunteja, joten kun maanantaina ei kukaan Yatzyllä mennyt, minä kävin sen ratsastamassa. Tein alkuverkaksi perus taivuttelua ja hevosen avuille ratsastamista. olin aluksi ihan pihalla, miten tätä hevosta ratsastetaan, mutta kun nappulat löytyivät rupesi hevonen olemaan tosi kiva. Etenkin vasen laukka oli tosi toimiva. Tehtiin lisäksi muutamat pohkeenväistöt ja annoin olla, sillä Yatzylläkin oli ollut pari vapaapäivää ennen tätä ratsastusta.

joku riparilaisista oli kirjoittanut palautteeseen :D :3 


lisäksi kävin ratsastamassa tiistaina Nipan. Nipalla on siis ollut sairaslomaa jalan takia, mutta on nyt parantunut ja liikkuukin tarhassa ihan puhtaasti, joten Hiltsu pyysi minua ratsastamaan Nipan. Kävelin selästä n. 20 minuuttia taivutellen ja jumppaillen ja Nipa oli yllättävän vetreä kun miettii että sillä on takana jo monen kuukauden loma. 

kolmella leiriläisellä oli peräkanaa synttärit joten yksi päivä saatiin kakkua ja herkkuja :) 

lauantaina mulla oli vapaapäivä ja kun heräilin, lähdettiin Hannan joka on ratsastuskoululla harjoittelussa ja Hiltsun kanssa subwayhyn syömään ja illalla pääsin ratsastamaan Bellalla. Menin B:llä ilman satulaa eikä poni ollut yhtään pöllömpi :) 

Mutta nyt niihin itse kisoihin. Vähän jännitti lähteä yli kahden viikon hyppytauon jälkeen hyppäämään kisoihin. Aamulla kuitenkin kello soi ennen kuutta ja tehtiin talli äkkiä valmiiksi ja kahdeksalta olin jo ponia puunaamassa, sillä lädin ekassa luokassa jo kolmantena. Verkkasin maneesissa melkein puoli tuntia ja poni tuntui verkassa ihan ok:lle. Kerran se kielsi verkkapystylle, mutta itse olisi pitänyt ratsastaa paljon enemmän esteelle eikä vain matkustella. Onneksi mulla on maailman paras valmentaja joka neuvoi minua ja tsemppasi ihan loppuun asti! 
Pian oli jo minun vuoroni ratsastaa kentälle. Saimme ottaa yhden hyppy-yrityksen, jonka jälkeen aloitimme radan. Ykkös esteelle tuli hyvä hyppy ja heti ekan hypyn jälkeen tuli tosi hyvä fiilis, että ehkä tää sittenkin onnistuu. Toiselle esteelle otettiin kuitenkin kielto. Este oli "jussi-este" ja se olikin monen kompastuskivi kisoissa. Bella jäi siis kyttäämään estettä enkä itse tarpeeksi ratsastanut eteen. Videolta näyttää kuin en tekisi mitään selässä vaikka kyllä siellä pohkeet kävi. Raipalla olisi tietysti voinut myös avittaa, muttei tullut siinä tilanteessa tajuttua. Ei muuta kuin uusi yritys ja tällä kertaa ratsastin oikeasti kunnolla ja yli päästiin. Kolmos-esteelle tuli tosi huono tie ihan sen takia että poni teki tavalliset skitsoilut tuomaripäädyssä enkä saanut sitä kunnolla sisäpohkeen ympärille, mutta sillä esteellä ei ollut onneksi mitään ongelmaa. Nelosesteelle oli tosi pitkä tie ja kun neloselle päästiin, tein itse tosi pahan virheen, kun on linja kyseessä: hyppäsin ennen hevosta, jonka takia päädyin kaulalle, eli koko pakka levisi, poni lähti kiemurtelemaan ja oma jalka nousi= en saanut tuettua ponia tarpeeksi pohkeella, joten tuli toinen kielto 5. esteelle eli hylsyhän sieltä tuli. Radasta jäi harmittamaan omat virheet, etenkin 4-5 linjaan ja sen ratsastukseen olin tosi pettynyt. Mutta toisaalta ihan hyvin mielin lähti odottelemaan 80cm verkkaa. Ekat aluekisat ja isompi ihmismäärä ja hälinä, joten tosi tyytyväinen oon kun pahemminki olis voinut mennä! 
Vein Bellan hetkeksi odottamaan karsinaan ja katselin ratoja ja Hiltsu antoi ohjeita seuraavaan luokkaan. 
80cm verkkaan menin lähinna kävelemään ja ravailemaan hyvissä ajoin. Otin muutamat verkkahypyt molempiin suuntiin ja Bella tuntui paljon paremmalta kuin edellisessä verkassa. 
Rata meni paljon paremmin kuin edellinen. Kiitos Hiltsun neuvojen ja valmennusten ohjeiden muistelemisen tajusin ratsastaa oikeasti pohkeella sitä esteelle. Yksi kielto tuli toiseksi viimeiselle esteelle. Bella jäi tosi paljon kyttäämään kyseistä estettä ja jäi taas pohkeen taakse, minkä takia kielto, mutta päästiin kuitenkin muuten puhtaana maaliin :) Tosi tyytyväinen olin tähän rataan. Meidän ekat aluekisat vaikkakin seuraluokassa, mutta meillä lähinnä eron tekee ihmismäärä ja hälinä, joten tooosi tyytyväinen kun poni ei flippaillut enempää. Ja tämä oli vasta meidän toinen 80cm eikä korkeus todellakaan ollut este. Ehkä me vielä 90cm päästään joskus ;) 
video radasta jonka Sanni otti ja muutama kuva (C) Noora




70cm

80cm


80cm 4vp  33/62

70cm

seuraavat kuvat ovat (C) Tuulia Nelimarkka



<3 

Nyt tosiaan viettelen lomaa ja tiistaina pitäisi sitten illalla palata sorvin ääreen (jes!) ja keskiviikkona on ne harjoituskisat, mihin pitäisi mennä A-merkkiä suorittamaan, saa nähdä miten menee :)
~Anna

2 kommenttia:

  1. Mooi :) oon tulossa tonne heinäkuun riparille ja aattelin kysyy et onko tuol tallilla lainata turvaliivejä, kun mulla ei oo omaa ja varmaan niille maastiksille tarvii?
    + hienosti ratsastat ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on siellä turvaliivejä, vaikkeivat ne mitään hienoja tuliteräliivejä olekaan. Täällä ei ole ainakaan turvaliivipakkoa maastoesteillä, vain kilpailuissa, joten myös ilman turvaliiviä voi mennä hyppäämään maastoesteitä :) toki turvaliivi on suositeltavaa, mutta epäsopiva turvaliivi voi vahingoittaa enemmän kuin suojata jos tipahtaa, joten itse suosittelisin omaa turvaliivia jos turvaliiviä aikoo käyttää :) Alavuden ratsastuskoulun riparit on parhaita ;) ja kiitos (:

      Poista