perjantai 4. huhtikuuta 2014

Puhelinkuvia ja kuulumisia

Hei, taas on aikaa siitä kun viimeksi postailin meidän kuulumisista.
Kerron nyt tästä viikosta sillä tälle viikolle on mahtunut paljon heppailua.
 Tiistaina menin tallille melko pian koulun jälkeen taluttamaan. Talutusten jälkeen menin hyppäämään Bellalla Sannin ja Gian kanssa. Meillä oli keskihalkaisijalla jumppasarja jossa oli neljä estettä innarivälillä ja perään yhden laukan väli. Tultiin oikeastaan koko tunti sitä, mutta se oli tosi hyvää treeniä meille ja etenkin Bellan hyppytekniikalle.
Verkassa tultiin pariin kertaan nuo esteet puomeina ravissa sikin sokin ja kun aloitimme tehtävän, oli ensimmäisellä kerralla vain ensimäinen este kannattimilla, ja joka kierroksella. Meitä oli tosiaan vain kaksi tunnilla, joten päästiin tulemaan aika sujuvasti. Kun kaikki olivat nousseet esteiksi aloitettiin pikkuhiljaa korottaminen. Välit olivat Bellalle aavistuksen liian pitkät, mutta poni suoriutui niistä hyvin vaikka vähän oli aluksi ongelmia tuon yhden askeleen välin kanssa (Gia on iso hevonen, joten välejä ei olisi voinut pienentää sille). Kun lopuksi kuitenkin tehtiin niin, että Sanni tuli ensin Gialla muutaman kierroksen korotetuilla esteillä, jonka jälkeen minä hyppäsin Bellalla kun välejä oli lyhennetty hiukan, jotta saataisiin Bellallekin mukavampaa ja napakampaa hyppyä. Poni oli ihan super! Jumppaesteet olivat jossain 60-70cm korkeudella ja ekalla kierroksella viimeinen este oli 80cm ja toisella 90cm. Ja koska Bella hyppäsi kuulemma "niin p*rkeleen hienosti", tulin vielä yhden kerran niin että este oli nostettu liki metriin eli 95cm. Poni oli aivan liekeissä ja selvästi nautti hyppäämisestä. Nyt vaan treeniä lisää niin päästään ehkä jo ensi kaudella metrin luokkiin ;)

Keskiviikkona, mulla oli koulua vain kaksi tuntia (kyllä ollut tämän koko jakson ajan) eli aamulla 10 äikän tunti ja kolme tuntia hyppyä ja kahdelta kuvistunti. Päätin sitten varata itselleni maastotunnin tuolle hyppytunnille ja lähdin Bellalla maastoon Hiltsun kanssa 12 aikaan. Ihan huippu reissu oli! Ratsastettiin ensin maastoesteille, sieltä hiekkamontulle, montun toisesta päästä laukka ja karautettiin aivan täysi sieltä mäkeä ylös takaisinpäin. Bella oli aivan täpinöissään ja yritti (ja menikin) Veikon eli Hiltsun ratsun ohi. Meillä oli tosi hauskaa ja poni nautti niiin paljon spurttailusta. Otettiin hetki ravia ja käyntiä ja uusi laukkapätkä. Harmittaa hiukan kun piti pidätellä ponia koska olisi muuten kiivennyt Veikon selän yli koska laukkasi niin lujaa. Aivan mahtava reissu ja pitää tehdä uudestaan!
Lisäksi takaisin kävellessä juteltiin Hiltsun kanssa ja voi olla että pienen ponitytön unelmat löytyvät piakkoin, will see!



Illalla mulla oli vielä Susanna Kuparin valmennus. Maastolaukka teki selvästi tehtävänsä ja poni oli tosi hyvin auki joka paikasta, etenkin takajalat työskentelivät oikein hyvin. Tehtiin verkan jälkeen suoraa uraa tulemista asetus ulkona karvan verran uran sisäpuolella ja tämä oli yllättävän hankalaa sillä Bella välillä tahtoo olla aika kiemura :D Mutta tosi hyviä pätkiä saatiin kun tajusin korjata oikein ponin. Tämän jälkeen teimme myös vastalaukkaharjoituksia loivalla kiemurauralla, eli ravissa loiva kiemuraura, hieman ennen keskikohtaa kaaren suuntainen laukka eli vasemmassa kierroksessa oikea ja toisinpäin ja kulmassa jälleen raviin. Tämä onnistui aluksi tosi hyvin, mutta loppua kohti tunsin kuinka poni väsyi ja tuli vahvaksi eikä jaksanut keskittyä yhtä hyvin. Mutta pienellä oli rankka päivä, joten annetaan se anteeksi. Kuten sanoin takajalat toimi tosi hyvin ja sisätakanen oli hyvin kropan alla, etenkin laukassa. Sain hetkittäin myös Bellan muotoa nostettua korkeampaan, mutta lisää treeniä tuo kaipaa. Kaikinpuolin tosi hyvä valmennus ja sain paljon hyviä neuvoja.

Torstaina olikin pitkästä aikaa aivan vieras ratsu alla, nimittäin tuo keskiviikkoinen maastokaveri Veikko. Veikko on yksityisomistuksessa, mutta tekee joskus tunteja. Veikko on nuori ja suht raaka (Hiltsu sitä on toki kouluttanut hyvin) musta suomenhevosruuna. Oikein mukava kaveri oli!
Välillä hitusen kiinni vasemmassa mutta kun itse tajusi unohtaa koko asian ei se loppupeleissä edes vaivannut. Koko tunnin yritin saada Veikon korkeampaan muotoon ja enemmän ylämäkityyppisesti eteenpäin, sillä se jää helposti liian matalaan ja etupainoiseen muotoon. Tuli välillä tosi hyviä pätkiä ja Veikon ravi oli jotain niin ihanaa. Siinä pystyi itse keskittymään omaan istuntaan kun oli niin tasainen. Teimme keskihalkaisijalla puoleenväliin avotaivutusta, voltti vasemmalle tai oikealle ja loppupätkä sulkua. Veikko meinasi olla välillä vähän juntti, mutta muutamat sulut ja avot tuli tosi kivasti. Tykkäsin kyllä tosi paljon ja mielelläni menen toisenkin kerran kyseisen suomalaisen selkään :)

Perjantaina mulla oli koulusta vapaa, joten vietin sen päivän tallilla töissä. Ihana päivä ollut eikä tallihommat tunnu edes niin kamalalta duunilta. Nyt nukkumaan koska kello on miljoona ja huomenna (tänään) lauantaina hevosmessuille seuran porukalla. Teen jonkinnäköisen postauksen kai siitä reissusta, jää nähtäväksi ;)  loppuun vielä kuvia puhelimesta :)

viikonloppu tallilla pari viikkoa sitten


juuri tulossa kotiin yli 300km jälkeen

Klippasin Bellan harjan kun olin tallilla yötä. ei toki eroa :D 

pieni aivan väsy :3 



peitelty poni odottaa karsinaan pääsyä ja iltapalaa 

mun kevyt iltapala :D 

viikonlopun herkuttelua kun olin kotona ;) 

Neten kanssa kaffilla juoruamassa tallin jälkeen, viikonloppu kotona <3 

selfie ja nuttura :3


Maastoreissulla :) 
Toivottavasti näkyy tuttuja messuilla ja jos jotkut lukijoista haluaa niin moikkaamaan saa tulla, aina on mukava tavata uusia ihmisiä, etenkin niitä joita mun Bella-ihkutus kiinnostaa ;) chiao!
~Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti