tiistai 25. marraskuuta 2014

Kauden 2014 viimeiset kisat- seuran koulumestaruuskilpailut

Hei! mulla jäin nyt lauantailta kirjoittamatta torstain treeneistä ja lauantain joulunavajaisista, mutta palataan niihin hiukka myöhemmin, sillä nyt on luvassa kisapostaus.

Menin tallille jo kahdeksaksi sunnuntaina, sillä olin töissä ja tein aamuruokinnankin. Kisat alkoivat vasta klo.13.00, joten ehdittiin rauhassa tehdä työt ennen kilpailujen alkua. Laitettiin Bella hyvissä ajoin kuntoon. Ehdin vielä hyvin nyppiä hiukan ponin harjaa, sillä se on päässyt taas ihan ruodottomaan kuntoon. Katseltiin sen jälkeen hetki muiden ratoja ja vähän ennne kuin meidän verkkaryhmä sai mennä maneesiin, kävelin Bellan kanssa hetki ulkona. Pian kuitenkin päästiin maneesiin verryttelemään.
Bella ei kytännyt C-päätyä yhtään! Olin ihan hangon keksinä, kun ympyrä toisensa perään sujui ilman mitään häslinkiä! Mutta kun menin L-päätyyn, se oli kamalaa... nyt siis on pääty vaihtunut xD
Bella oli ihan ok B-radan verkassa, ravasi oikein muhkeasti. Tein aika paljon siirtymisiä ja vain sellaisia perusjuttuja. Taivuttelua ja asettelua puolelta toiselle ja tasaisen ja ryhdikkään muodon hakemista. Pian olikin jo verkka-aika mennyt. Lähdin meidän verkkaryhmän ensimmäisenä, joten jäin radan puolelle ja tehken työstin vielä ponia. Vihellys ja aloitettiin.
Rata oli kokonaisuudessaan ihan hyvä, itse en ollut ratsastukseeni tyytyväinen. Tosi paljon jäi harmittamaan tuo typerä rikko laukalle ravilisäyksessä, niiin turha virhe! Itse olin tyytyväinen pohkeenväistöihin, mutta tuomarilla oli eri näkemys ja saimme niistä vain 5 ja 5,5 pistettä. Muuten rata oli aika mukavan oloinen ja Bella toimi aika kivasti, välillä kaatui pahasti sisäpohjetta vasten, kun jäi jännittämään päätyä hitusen, enkä saanut ratsastettua sisäpohjetta läpi. Taivutusta olisi myös voinut olla volteilla enemmän, mutta koitetaan sitten seuraavissa kisoissa.
Vein ponin karsinaan odottamaan A-merkin rataa ja menin katsomaan muiden ratoja. Pian luokka loppuikin ja junioreiden mestaruuspalkinnot jaettiin. Hieman hämmästyin kun meidät kuulutettiin, sillä oma ratsastus tuntui siltä, että olisi tehnyt mieli vallan hävetä! :D Mutta saatiin siis junnujen koulumestaruushopeaa prosentein 62,826. Olin poniin tosi tyytyväinen :)















Välissä oli vielä yksi luokka, joten kiire ei todellakaan ollut. Kävin vain hakemassa Bellan ennen verryttelyä ulos ja nousin kyytiin. Ehdin ihan hetken kävellä ennenkuin piti jo lähteä maneesiin. Tein verryttelyssä muutamat väistöt ja pysähdykset ja peruutukset. Yhden keskiravin tein pitkällä sivulla ja yhden lävistäjällä, juurikin sen laukkarikon takia. Sain jonkin ahaa-elämyksen verryttelyssä ja poni tuntui oikeasti tosi hyvälle ja itse ratsastin kunnolla, sääli, ettei sama tatsi säilynyt radalla. Vähän vastalaukkaa ja keskilaukkaa ja oltiin valmiina. Odotettiin maneesin päädyssä omaa vuoroa. Meidän vuoro oli verkkaryhmämme viimeisenä.
Alussa kun kiertelin ennen suorituksen aloittamista radalla, Bella tuntui tosi hyvälle, mutta kun tuomari oli vaihtanut pillin kelloon, ja kilisytti vielä juuri meidän kohdalla, Bellä vähän säikähti sitä, ja jännittyi. Sain kuitenkin ponin rentoutumaan melko hyvin. Keskihalkaisijalle tullessa Bella heitteli takapäätään puolelta toiselle. Pysähdys onneksi oli melko suora. Volteilla olisi voinut olla taas enemmän taivutusta, mutta ensimmäiseen pohkeenväistöön olen tyytyväinen :)
Rata oli mun mielestä tosi hyvä ja aika tasainen, tässäkin radassa tuli yksi rikko laukasta raviin, kun B jäi vähän tuijottamaan päätyä ja tein samalla pidätteen. Myös vastalaukoista tuomari oli laittanut, että rikkoo raville, vaikka itse siirsin sen hieman ennen H:ta raviin, sillä edellisenä päivänä oli ollut ongelmia siinä, että Bella lähti ennakoimaan uutta laukannostoa, joten pelasin varman päälle.

Saatiin tästä radasta 59,070%, mihin olen ihan tyytyväinen, toki olisi kivempi jos alkaisi 60%, mutta Hiltsu sanoi että tämä on tosi hyvä A-radaksi ja tämä olikin vasta meidän toinen A-rata. Tosi tyytyväinen poniin ja nyt on hyvä lopettaa kisakausi 2014 ja päättää mun juniorikausi, sillä vuoden vaihteessa siirryn senioreihin.






Olin yllättävän suorana tässä pohkeenväistössä, jotain edistystä :D 



Oli aivan mahtava kisaviikonloppu, ja ylipäätään tosi mahtava kausi, vaikkei alku ollutkaan hohdokas, mutta sieltä pohjamudista me noustiin :) Odotan innolla tulevaa kautta ja todennäköisesti korkkaamme meidän aluedepyytin ensi kaudella :) Teen varmaan postauksen meidän kisakaudesta ja myöhemmin meidän yhteisestä matkasta ihan postauksen muodossa (videohan on meidän vuosipäivästä tehty, katso video tästä) heti kun minulla on aikaa :)
~Anna

1 kommentti:

  1. Onnea hyvistä tuloksista! :)
    ja nää kuvat oli tosi kivoja vaikkaki vähän tummia, ootte tosi hyvä pari :)!

    VastaaPoista