tiistai 11. syyskuuta 2012

Tahtojen taistoa ja valmennushevosia

Elikkäs viime keskiviikkona 5.9 meillä oli valmennuksessa esteitä. Menini Bellalla ja hyppäsimme volteilla ja kaarevilla teillä.
Valmennus meni tosi hyvin, jos ei lasketa sitä että poni alkoi pelleilemään ja "pelkäsi" yhtä kulmaa. monta kertaa siinä samassa nurkassa se teki äkkikäännöksen ja teki pari ihan pientä pukkia. No olin sitten varautunut jo siihen ja kun poni taas kääntyi, olin valmistautunut siihen, mutta en siihen että poni kääntyy udeestaan toiseen suuntaan. Siitä sitten tyylikkäästi jaloilleen alas, kyllä nauratti :D no siitä selkään ja sitten ei poni tehnytkään enää typeryyksiä, paitsi että se TAAS köyri vähän isomman esteen jälkeen. En tippunut, mutta sen jälkeen aloin todella miettiä, onko tuo poni minulle sopiva esteillä. Bella on tosi ihana ja hyvä hyppäämään, mutta kun se on poni, (joilla en yleensä tykkää hypätä) niin "isommat" esteet tuntuvat jo isoilta ja mietin myös sitä, etten taida olla ratsastaja joka saa Bellasta ne parhaimmat puolensa esiin, joten päätin laittaa uuden valkkuhepan hakuseen :) Huomenna eli 12.9 on kouluvalmennus ja menen Veetillä, jolla sitten luultavasti alan menemään jos tuo tunti tuntuu hyvältä ja jos me sovitaan toisillemme :)
Sitten torstaina oli koulutunti, jossa menin taas Bellalla. Nyt alkoi tuntua että olen kadottanut tuntuman tuohon poniin melkein kokonaan. Käynnissä poni tuntui vielä hyvältä ja kuuliaiselta. Mentiin hienoja voltteja sopivilla taivutuksilla ja ylipäänsä hienossa muodossa... mutta kun päästiin raviin, poni oli aluksi ihan kuuliainen, hieman enemmän pää pystyssä, mutta yhtäkkiä se kuumui aika paljon ja veti itsensä semmoseks "kalkkunaksi" et huhhuh... ja tuntui että ponin kaula olisi lyhentynyt lyhentymistään vaikka pää oli "kauniisti" pystyssä... Ihan kiva tunti, muttei tullut sellast JES-fiilistä :( Toivottavasti nyt löytyisi joku hevonen valkkuun jolla voisi päästä eteenpäin :) vähän lyhyehkö postaus nyt mut tein tän hyppytunnilla :D
Ja toivottavasti pian tulisi paljon lukijoita ettei tarvitsisi yksinään höpöttää :) vitsivitsi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti